Το WEF προβλέπει ότι η τεχνολογία Metaverse θα αλλάξει πρώτα τη βιομηχανία και θα μεταφερθεί αργότερα στον καταναλωτικό χώρο
Metaverse WEF

Το WEF προβλέπει ότι η τεχνολογία Metaverse θα αλλάξει πρώτα τη βιομηχανία και θα μεταφερθεί αργότερα στον καταναλωτικό χώρο

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο προβλέπει πως θα εξελιχθεί η τεχνολογία metaverse και πώς θα εισαχθεί σε διαφορετικούς τομείς. Για τον οργανισμό, ο μεγαλύτερος αντίκτυπος της εφαρμογής αυτής της τεχνολογίας θα παρατηρηθεί σε βιομηχανικά περιβάλλοντα, όπου θα συμβάλει στην εκτέλεση περισσότερων εργασιών και στη μείωση των δαπανών.

Το WEF πιστεύει ότι η Metaverse Tech θα επηρεάσει πρώτα τη βιομηχανία

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) πιστεύει ότι το Metaverse θα εφαρμοστεί πρώτα σε βιομηχανικά περιβάλλοντα, αντί να υιοθετηθεί πρώτα από τους καταναλωτές. Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου, ο οργανισμός προβλέπει ότι η υλοποίηση του metaverse θα γίνει πρώτα σε βιομηχανικό επίπεδο, βοηθώντας διαφορετικές εταιρείες να ολοκληρώσουν τις εργασίες σχεδιασμού και παρακολούθησης με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Δύο από τις τεχνολογίες Metaverse που θα γίνουν αναπόσπαστες για τη βιομηχανία σε αυτή τη νέα φάση είναι οι ψηφιακές δίδυμες και η εκτεταμένη πραγματικότητα. Η εφαρμογή digital twins, η ψηφιοποίηση μιας ομάδας στοιχείων που προέρχονται από τον πραγματικό κόσμο, θα επιτρέψει τη δοκιμή της λειτουργικότητας ενός στοιχείου ή την εξέταση των πιθανών αναποτελεσματικών μιας γραμμής συναρμολόγησης ή απλώς τη δημιουργία πρωτοτύπων ενός μοντέλου χωρίς να χρειάζεται να κατασκευαστεί φυσικά.

Η εκτεταμένη πραγματικότητα, μια άλλη από τις τεχνολογίες που αναφέρονται στο άρθρο, θα επιτρέψει στους σχεδιαστές να συνδυάσουν στοιχεία από τον πραγματικό κόσμο με ψηφιακά στοιχεία, για να εξετάσουν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των δύο.

Αυτές οι τεχνολογίες έχουν ήδη υιοθετηθεί από πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της αυτοκινητοβιομηχανίας Renault, η οποία κυκλοφόρησε το βιομηχανικό της metaverse τον Νοέμβριο, με στόχο να εξοικονομήσει 330 εκατομμύρια δολάρια έως το 2025 με την εφαρμογή.

Consumer Metaverse

Ενώ υπάρχει σημαντική εστίαση στην καταναλωτική Metaverse από εταιρείες όπως η Meta, οι οποίες έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια στον τομέα, το WEF πιστεύει ότι οι βιομηχανίες θα είναι αυτές που θα προωθήσουν την καινοτομία.

Το άρθρο αναφέρει:

Θα αναπτύξουμε πολλές τεχνολογίες για το βιομηχανικό Metaverse που θα ανοίξουν τον δρόμο τους στο Metaverse των καταναλωτών – από μικροοπτικά και προηγμένες απτικές διεπαφές έως ευαισθητοποίηση ανίχνευσης τεχνητής νοημοσύνης.

Ο οργανισμός πιστεύει ότι, μόλις εδραιωθούν αυτά τα δύο διαφορετικά Metaverses, το ένα θα μπορεί να βελτιώσει το άλλο και το αντίστροφο. Ωστόσο, συνιστά να μετατοπιστεί η εστίαση από τη διάθεση πόρων στο Metaverse των καταναλωτών, στη χρησιμοποίησή τους στο βιομηχανικό Metaverse, κάτι που συμβαίνει ήδη σε διάφορους τομείς.

Το WEF έχει αναφερθεί στο metaverse και στο παρελθόν, εκδίδοντας συστάσεις για τη διατήρηση της ασφάλειας και της ιδιωτικής ζωής σε κόσμους metaverse τον Μάιο του 2022, ειδικά όταν περιλαμβάνονται παιδιά ως μέρος αυτών των περιβαλλόντων.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/wef-predicts-metaverse-tech-will-change-industry-first-moving-to-the-consumer-space-later/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X