Το πρόβλημα FTX του Κογκρέσου: 1 στα 3 μέλη πήρε μετρητά από τα αφεντικά του Crypto Exchange
FTX

Το πρόβλημα FTX του Κογκρέσου: 1 στα 3 μέλη πήρε μετρητά από τα αφεντικά του Crypto Exchange

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με 196 αμερικανούς νομοθέτες που έλαβαν άμεσες συνεισφορές από τον Sam Bankman-Fried και άλλα πρώην στελέχη της FTX, και πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να προσπαθούν να απαλλαγούν από αυτό.

Περισσότεροι από ένας στους τρεις από τους 535 γερουσιαστές και αντιπροσώπους του αμερικανικού Κογκρέσου εμφανίστηκαν στη νέα σύνοδο με αποσκευές της FTX, έχοντας λάβει προεκλογική υποστήριξη από ένα από τα ανώτερα στελέχη του γίγαντα Crypto που έχει υποστεί απάτη.

Το CoinDesk εντόπισε 196 μέλη του νέου Κογκρέσου – πολλά από τα οποία ορκίστηκαν την περασμένη εβδομάδα – που πήραν μετρητά από τον Sam Bankman-Fried ή άλλα ανώτερα στελέχη της FTX, ένα ανταλλακτήριο που κήρυξε πτώχευση στο Ντέλαγουερ τον Νοέμβριο μετά την ασυνήθιστη αποκάλυψη του CoinDesk στενοί δεσμοί μεταξύ της FTX και της Alameda Research, ενός θυγατρικού hedge fund. Τα ονόματα στο Κογκρέσο κυμαίνονται από τα ύψη και των δύο σωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του νέου προέδρου της Βουλής Kevin McCarthy (R-Καλιφόρνια) και του αρχηγού της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer (DN.Y.), μέχρι μια λίστα με αποδέκτες νέους σε υψηλό επίπεδο πολιτική.

Αφού οι νομοθέτες έλαβαν τα χρήματα, κατέστη σαφές – σύμφωνα με το έργο των δημοσιογράφων, τις ποινικές κατηγορίες και τις ομολογίες ενοχής από στελέχη της FTX – ότι τα κεφάλαια προέρχονταν από αυτή την κολοσσιαία οικονομική απάτη. Το CoinDesk απευθύνθηκε και στους 196 νομοθέτες για να ρωτήσει τι θα έκαναν με τα χρήματα.

Οι περισσότεροι από τους πολιτικούς που απάντησαν δήλωσαν ότι τα παρέδωσαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για να αφαιρέσουν τη ρετσινιά των συνεισφορών από στελέχη όπως ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX Bankman-Fried, του οποίου οι ομοσπονδιακές κατηγορίες για απάτη περιλαμβάνουν επίσης την κατηγορία ότι παραβίασε τους νόμους περί χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας. Άλλοι αποκάλυψαν ότι είχαν συνομιλίες με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά με την παρακράτηση των χρημάτων μέχρι να πέσουν σε ένα ταμείο για την αποζημίωση των θυμάτων της FTX.

Ο αντιπρόσωπος Lou Correa (D-Calif.) ήταν μεταξύ δεκάδων νυν ή μελλοντικών μελών του Κογκρέσου που έλαβαν συνεισφορές FTX, στην περίπτωσή του το πλήρες όριο των 2.900 δολαρίων απευθείας από τον Bankman-Fried.
“Δεν γνωρίζω τον κύριο – δεν έχω μιλήσει ποτέ μαζί του”, δήλωσε ο Correa στο CoinDesk. Αλλά ο Correa δήλωσε ότι σκόπευε να δωρίσει το ίδιο ποσό στο alma mater του, το California State University, Fullerton, “για να υποστηρίξει το εκπαιδευτικό ταμείο τους για τους Dreamer”.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2023/01/17/congress-ftx-problem-1-in-3-members-got-cash-from-crypto-exchanges-bosses/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X