Solana Foundation, Ripple, GBBC και άλλοι σχηματίζουν εταιρική σχέση για την προώθηση λύσεων κρύπτο για την κλιματική αλλαγή
cryptocurrency ripple Solana

Solana Foundation, Ripple, GBBC και άλλοι σχηματίζουν εταιρική σχέση για την προώθηση λύσεων κρύπτο για την κλιματική αλλαγή

ΝΤΑΒΟΣ, Ελβετία — Το Ίδρυμα Solana και η Ripple συνεργάζονται με την Eqo Networks, τον βιομηχανικό όμιλο Global Blockchain Business Council (GBBC) και τη συλλογική ομάδα blockchain-climate BxCi για να επιταχύνουν τη χρήση λύσεων που βασίζονται σε κρύπτο για την κλιματική αλλαγή.

Ο νεοϊδρυθείς μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ονομάζεται Blockchain x Climate Leadership Network (BxC), στοχεύει να είναι η «η μεγαλύτερη κοινή συγκέντρωση καινοτόμων, ηγετών και κατασκευαστών δράσης για το κλίμα κάτω από μια παγκόσμια ομπρέλα», σύμφωνα με δήλωση τύπου που κοινοποιήθηκε στο CoinDesk.

Η έναρξη της BxC ανακοινώθηκε στη συγκέντρωση της GBBC στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Νταβός της Ελβετίας. Η εκδήλωση, η οποία συγκεντρώνει παγκόσμιους ηγέτες και κορυφαίες επιχειρήσεις στις Ελβετικές Άλπεις, προσέλκυσε μια πληθώρα οντοτήτων κρυπτογράφησης στη συνάντηση του περασμένου έτους, λίγο πριν από τη σειρά από καταρρεύσεις εταιρειών υψηλού προφίλ που άφησαν τη βιομηχανία να προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια.

Φέτος, η παρουσία των κρύπτο στον χώρο περιπάτου έξω από το κεντρικό κέντρο φόρουμ είναι συγκριτικά μειωμένη και η βιομηχανία καταβάλλει συντονισμένη προσπάθεια να προσελκύσει την προσοχή σε έργα που έχουν εφαρμογές πραγματικού κόσμου και κοινωνικά οφέλη.

«Πιστεύω ότι η περίπτωση χρήσης του κλίματος έχει τη μεγαλύτερη λογική όσον αφορά τη χρησιμότητα του πραγματικού κόσμου πέρα ​​από, ας πούμε, κερδοσκοπική εμπλοκή λιανικής», είπε ο στρατηγικός σύμβουλος της BxC Daniel Hwang στο CoinDesk κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Νταβός.

Ο Hwang, ο οποίος εργάζεται για την υποστήριξη του οικοσυστήματος υποδομής για την πρωτοβουλία, συμπεριλαμβανομένων των μετρήσεων πίστωσης άνθρακα, που υπολογίζει τη μειωμένη ποσότητα αερίων του θερμοκηπίου που παράγονται από ανθρώπινες ενέργειες, είπε ότι η ομάδα του συναντάται κάθε εβδομάδα τα τελευταία δυόμισι χρόνια φιλοξενώντας εργαστήρια και φόρουμ που επικεντρώνονται στην εκπαίδευση. Η πρωτοβουλία φαίνεται να καταλήγει σε αρχές συνεργασίας και βέλτιστες πρακτικές για προσπάθειες blockchain που σχετίζονται με το κλίμα σε διαφορετικούς τομείς, καθώς και επιχειρηματικές υποθέσεις για έργα κρύπτο για το κλίμα.

Οι προσπάθειες χρήσης κρύπτο για την υποστήριξη των προσπαθειών μετριασμού της κλιματικής αλλαγής περιστρέφονται σε μεγάλο βαθμό γύρω από τη δημιουργία νέων οικονομιών που δεν βλάπτουν το περιβάλλον.

Το Ίδρυμα Solana και η Ripple είναι δύο από τους ιδρυτικούς εταίρους, ενώ το Regen Network και η ένωση Climate Collective είναι εταίροι που υποστηρίζουν το επίπεδο 1 blockchain με περιβαλλοντικά προσανατολισμό . Η GBBC, η Eqo Networks, η οποία ειδικεύεται στη δημιουργία τέτοιων δικτύων ηγεσίας με γνώμονα το κλίμα, και η BxCi, παλαιότερα γνωστή ως ομάδα εργασίας Blockchain Infrastructure Carbon Offset, θα ηγηθούν της πρωτοβουλίας.

Μετά την ίδρυση της BxC το καλοκαίρι του 2022 στη Γροιλανδία, η BxCi συγκέντρωσε εκπροσώπους σημαντικών οργανώσεων κρύπτο και περιβάλλοντος (συμπεριλαμβανομένου του CoinDesk) στην Κολομβία το φθινόπωρο του 2022. Μερικές από τις ομάδες εργασίας που σχηματίστηκαν σε αυτή τη συνάντηση – εργάζονταν σε μητρώα αγοράς άνθρακα, πρότυπα και δυνατότητα ελέγχου, πολιτική ανάπτυξη, αναγεννητική χρηματοδότηση και αναδυόμενες αγορές στον παγκόσμιο νότο – εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται σήμερα και θα αποτελέσουν τα θεμέλια της BxC.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2023/01/17/solana-foundation-ripple-gbbc-and-others-form-partnership-to-promote-crypto-solutions-for-climate-change/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X