Οι ιαπωνικές ρυθμιστικές αρχές θέλουν τα κρυπτονομίσματα να αντιμετωπίζονται όπως οι παραδοσιακές τράπεζες
cryptocurrency

Οι ιαπωνικές ρυθμιστικές αρχές θέλουν τα κρυπτονομίσματα να αντιμετωπίζονται όπως οι παραδοσιακές τράπεζες

Ο Mamoru Yanase είπε ότι τα κρύπτο χρειάζεται τις ίδιες διασφαλίσεις με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις τράπεζες.

Οι χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές στην Ιαπωνία προέτρεψαν τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές να αντιμετωπίζουν τα κρυπτονομίσματα με τον ίδιο τρόπο όπως και τις τραπεζικές, ζητώντας αυστηρότερους κανόνες για τον κλάδο.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του Γραφείου Ανάπτυξης και Διαχείρισης Στρατηγικής του Οργανισμού Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, Mamoru Yanase, τα κρύπτο πρέπει να ελέγχονται.

«Αν θέλετε να εφαρμόσετε αποτελεσματική ρύθμιση, πρέπει να κάνετε το ίδιο όπως ρυθμίζετε και εποπτεύετε τους παραδοσιακούς θεσμούς», είπε, σύμφωνα με μια  έκθεση του Bloomberg στις 17 Ιανουαρίου .

Τα σχόλια από τον χρηματοοικονομικό επόπτη της Ιαπωνίας έρχονται στον απόηχο της κατάρρευσης της FTX τον Νοέμβριο, η οποία συντάραξε τη βιομηχανία και πυροδότησε επείγουσα ανάγκη για ρυθμιστική δράση.

Σε αντίθεση με ορισμένους από τους ομολόγους του στις ΗΠΑ, ο Yanase έχει αναγνωρίσει ότι το πρόβλημα δεν ήταν με τα κρύπτο. «Αυτό που προκάλεσε το τελευταίο σκάνδαλο δεν είναι η ίδια η τεχνολογία κρύπτο», είπε, προσθέτοντας ότι η ευθύνη έγκειται στη «χαλαρή διακυβέρνηση, τους χαλαρούς εσωτερικούς ελέγχους και την απουσία ρύθμισης και εποπτείας».

Είπε ότι οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχουν παροτρυνθεί να επιβάλουν τους ίδιους κανόνες για τις ανταλλαγές κρύπτο που κάνουν για τις τράπεζες και τις χρηματιστηριακές εταιρείες.

Οι συστάσεις έχουν προωθηθεί μέσω του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας , ενός παγκόσμιου οργανισμού που έχει επιφορτιστεί με τη ρύθμιση της βιομηχανίας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η Yanase πρόσθεσε ότι οι χώρες «πρέπει να απαιτούν σταθερά» μέτρα προστασίας των καταναλωτών από τα ανταλλακτήρια κρύπτο. Υποβλήθηκαν επίσης απαιτήσεις για την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, την ισχυρή διακυβέρνηση, τους εσωτερικούς ελέγχους, τον έλεγχο και τη δημοσιοποίηση για χρηματιστηριακές εταιρείες κρύπτο.

Η Yanase έκανε τα σχόλια ενώ επιβεβαίωσε ότι η ιαπωνική θυγατρική της FTX αναμένεται να επαναλάβει τις αναλήψεις από τον Φεβρουάριο.

«Είμαστε σε στενή επικοινωνία με την FTX Japan», είπε η Yanase, εξηγώντας ότι «τα περιουσιακά στοιχεία του πελάτη έχουν διαχωριστεί σωστά» από τη θυγατρική.

Το δικαστήριο των ΗΠΑ που προεδρεύει στην υπόθεση FTX συμφώνησε στην πώληση της FTX Japan, μεταξύ άλλων θυγατρικών της εταιρείας. Την περασμένη εβδομάδα, η Cointelegraph ανέφερε ότι υπήρχαν 41 μέρη που ενδιαφέρονται να αγοράσουν το ιαπωνικό υποκατάστημα του ανταλλακτηρίου.

Στις 16 Ιανουαρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Monex, Oki Matsumoto, δήλωσε ότι ενδιαφέρονται να αγοράσουν την FTX Japan , προσθέτοντας ότι θα ήταν «πολύ καλό» για την εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών εάν υπήρχε λιγότερος ανταγωνισμός στην τοπική αγορά.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/japanese-regulators-want-crypto-treated-like-traditional-banks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X