Η Silvergate αναφέρει καθαρή απώλεια 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του 2022
Banks

Η Silvergate αναφέρει καθαρή απώλεια 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του 2022

Η έκθεση τόνισε ότι οι καταθέσεις το τέταρτο τρίμηνο ήταν 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια, το οποίο ήταν χαμηλότερο από το ποσό του τρίτου τριμήνου των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Silvergate Bank, η οποία αντιμετωπίζει επί του παρόντος μια ομαδική αγωγή για τις συναλλαγές της FTX και Alameda Research, ανακοίνωσε καθαρή ζημία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που αποδίδεται σε κοινούς μετόχους το τέταρτο τρίμηνο του 2022. 

Σε έκθεση που δημοσιεύτηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC), η τράπεζα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων τόνισε ότι είδε σημαντικές εκροές καταθέσεων το τελευταίο τρίμηνο του 2022 και έκανε ενέργειες για τη διατήρηση της ρευστότητας σε μετρητά, συμπεριλαμβανομένης της χονδρικής χρηματοδότησης και της πώλησης χρεογράφων.

Η εταιρεία τόνισε επίσης μια «μετασχηματιστική αλλαγή» στον χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Σημείωσε ότι μια κρίση εμπιστοσύνης σε όλο το οικοσύστημα οδήγησε τους πελάτες να πάρουν μια θέση «αποβολής κινδύνου» στις πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι μέσες καταθέσεις πελατών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων το τέταρτο τρίμηνο του 2022 ήταν 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι σημαντικά χαμηλότερο σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2022 όπου οι καταθέσεις ήταν περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρά τις απώλειες, η εταιρεία σημείωσε ότι λαμβάνει μέτρα για να προετοιμαστεί για μια παρατεταμένη περίοδο χαμηλότερων καταθέσεων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Silvergate διαχειρίζεται τη βάση δαπανών της και αξιολογεί το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της και τις σχέσεις με τους πελάτες της.

Εν μέσω των προκλήσεων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Silvergate, Άλαν Λέιν, τόνισε ότι η εταιρεία εξακολουθεί να πιστεύει στη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και παραμένει «δεσμευμένη στη διατήρηση ενός ισολογισμού υψηλής ρευστότητας με ισχυρή κεφαλαιακή θέση».

Στις 5 Ιανουαρίου, η εταιρεία απέλυσε περίπου 200 υπαλλήλους , οι οποίοι αντιστοιχούσαν περίπου στο 40% του εργατικού δυναμικού της, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να παραμείνει στη ζωή. Επιπλέον, η εταιρεία διέκοψε τα σχέδια για την έναρξη ενός έργου ψηφιακού νομίσματος, διαγράφοντας 200 εκατομμύρια δολάρια που χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά τεχνολογίας που αναπτύχθηκε από το Facebook.

Αντιδρώντας στην κατάσταση, η εταιρεία αξιολόγησης Moody’s Investors Service υποβάθμισε την αξιολόγηση της Silvergate Bank. Η βαθμολογία πήγε από το Baa2, το οποίο ήταν «χαμηλού-μεσαίου βαθμού», στο Ba1, το οποίο θεωρείται «σκουπίδια». Εκτός από αυτό, η Moody’s τόνισε επίσης ότι οι προοπτικές τόσο για τη Silvergate Capital όσο και για την τράπεζά της είναι αρνητικές.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/silvergate-reports-1b-net-loss-in-the-fourth-quarter-of-2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X