Η SEC φέρεται διέρρευσε τα προσωπικά στοιχεία των crypto miners κατά τη διάρκεια της έρευνας: Έκθεση
Mining SEC

Η SEC φέρεται διέρρευσε τα προσωπικά στοιχεία των crypto miners κατά τη διάρκεια της έρευνας: Έκθεση

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ φέρεται να διέρρευσε τα προσωπικά δεδομένα των εξορύξεων κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με έκθεση της 17ης Ιανουαρίου του Washington Examiner .

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι η SEC διέρρευσε αυτά τα δεδομένα κατά τη διάρκεια της έρευνάς της για το Green, ένα έργο blockchain που δημιουργεί ένα αποκεντρωμένο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Η βάση χρηστών του έργου αποτελείται από χειριστές κόμβων ή εξορύκτες.

Η SEC υποτίθεται ότι διέρρευσε ονόματα και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανήκαν σε περισσότερα από 650 άτομα παραλείποντας να χρησιμοποιήσει το πεδίο blind carbon copy (bcc). Προφανώς, ο ρυθμιστής χρησιμοποίησε το πεδίο carbon copy (cc), με αποτέλεσμα όλοι οι παραλήπτες να βλέπουν όλες τις άλλες διευθύνσεις λήψης.

Η Washington Examiner λανθασμένα προτείνει ότι αυτές οι πληροφορίες θα ήταν αρκετές για να χακάρουν τις συσκευές των ατόμων που επηρεάστηκαν από τη διαρροή. Αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο, καθώς η SEC θα διέρρευε μόνο κανονικές διευθύνσεις email – διευθύνσεις που προορίζονται να κοινοποιηθούν δημόσια και οι οποίες δεν παρέχουν άμεση πρόσβαση σε κανέναν λογαριασμό.

Παρόλα αυτά, η διαρροή αποτελεί ανησυχία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αν όντως συνέβη, και θέτει τους επηρεαζόμενους σε κίνδυνο phishing και άλλων στοχευμένων απατών.

Η SEC φέρεται να είπε στον Washington Examiner ότι «η προστασία της ιδιωτικής ζωής όλων των μερών είναι εξαιρετικά σημαντική» και είπε ότι εξετάζει το θέμα.

Τα δεδομένα που υποτίθεται ότι διέρρευσαν δεν φαίνεται να έχουν φτάσει στο κοινό και κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη δεν έχει αναφέρει δημόσια οποιαδήποτε διαρροή δεδομένων.

Αυτός ο τύπος διαρροής δεδομένων είναι αρκετά συνηθισμένος. Η ανταλλαγή κρύπτο BitMEX έκανε παρόμοια χρήση του πεδίου κρύπτο το 2019, γεγονός που οδήγησε στη διαρροή 30.000 διευθύνσεων email . Άλλες οντότητες, συμπεριλαμβανομένων κρατικών υπηρεσιών, έχουν επίσης υποστεί παρόμοιες διαρροές τα τελευταία χρόνια.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cryptoslate.com/sec-allegedly-leaked-crypto-miner-names-emails/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X