Το δικαστήριο της Κορέας διατάσσει το Exchange Bithumb να πληρώσει τους πελάτες που υποφέρουν από διακοπή υπηρεσιών
Exchange

Το δικαστήριο της Κορέας διατάσσει το Exchange Bithumb να πληρώσει τους πελάτες που υποφέρουν από διακοπή υπηρεσιών

Το ανώτατο δικαστήριο της Νότιας Κορέας επικύρωσε την απόφαση για το Bithumb, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων της χώρας, να καταβάλει αποζημίωση σε περισσότερους από εκατό πελάτες που υπέβαλαν μήνυση ισχυριζόμενοι ότι υπέστησαν οικονομικές ζημίες ως αποτέλεσμα της διακοπής της υπηρεσίας του ανταλλακτηρίου.

Η Bithumb έχει διαταχθεί να πληρώσει τους πελάτες λόγω διακοπής της υπηρεσίας

Το ανώτατο δικαστήριο της Νότιας Κορέας εξέδωσε τελική απόφαση σε μια υπόθεση που αφορούσε διακοπή παροχής υπηρεσιών στο Bithumb, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων της χώρας, ανέφερε η Yonhap.

Το δικαστήριο διέταξε την Bithumb να καταβάλει αποζημίωση συνολικού ύψους 251,4 εκατομμυρίων γουόν (203.120 $) σε 132 επενδυτές που υπέβαλαν μήνυση κατά της εταιρείας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων μετά τη διακοπή της υπηρεσίας, δήλωσαν αξιωματούχοι την Παρασκευή.

Οι ενάγοντες ισχυρίστηκαν ότι υπέστησαν οικονομικές απώλειες λόγω των απότομων μειώσεων των τιμών σε ορισμένα κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin cash ( BCH ) και το ethereum classic ( ETC ), στις 12 Νοεμβρίου 2017, όταν σημειώθηκε η διακοπή της υπηρεσίας. Σύμφωνα με τη μήνυση, κατά τη διάρκεια της διακοπής της υπηρεσίας, ο μέσος αριθμός παραγγελιών ανά ώρα διπλασιάστηκε, προκαλώντας σημαντική επιβράδυνση των ροών συναλλαγών.

Γράφημα τιμών BCH που δείχνει μια άνοδο στην τιμή στις 12 Νοεμβρίου 2017.

Ένα περιφερειακό δικαστήριο αποφάνθηκε αρχικά υπέρ της Bithumb κατά των επενδυτών. Ωστόσο, η απόφαση ανατράπηκε στη συνέχεια από δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το οποίο διέταξε την Bithumb να καταβάλει αποζημίωση από 8.000 γουόν έως 8 εκατομμύρια γουόν σε καθέναν από τους 132 επενδυτές. Το ανώτατο δικαστήριο επικύρωσε αυτήν την απόφαση την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το δευτεροβάθμιο δικαστήριο:

Το βάρος ή το κόστος των τεχνολογικών αστοχιών θα πρέπει να επωμιστεί ο φορέας παροχής υπηρεσιών και όχι οι χρήστες υπηρεσιών που πληρώνουν προμήθεια για την υπηρεσία.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/korean-court-orders-crypto-exchange-to-pay-customers-suffering-from-service-outage/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X