Ο επικεφαλής της ινδικής Κεντρικής Τράπεζας επιμένει ότι τα κρύπτο πρέπει να απαγορευτούν – προειδοποιεί ότι “θα υπονομεύσει την εξουσία της RBI”
Banks

Ο επικεφαλής της ινδικής Κεντρικής Τράπεζας επιμένει ότι τα κρύπτο πρέπει να απαγορευτούν – προειδοποιεί ότι “θα υπονομεύσει την εξουσία της RBI”

Η κεντρική τράπεζα της Ινδίας επανέλαβε τη στάση της για την απαγόρευση κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin και το ehtrereum. Ο διοικητής της Reserve Bank of India (RBI) παρομοίασε τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων με τον τζόγο. Προειδοποίησε ότι τα κρύπτο «θα υπονομεύσει την εξουσία της RBI και θα οδηγήσει σε δολαριοποίηση της οικονομίας».

Ο Κυβερνήτης της RBI θέλει να αποκλειστεί τα κρύπτο

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ινδίας, Reserve Bank of India (RBI), Shaktikanta Das, τόνισε τη στάση της τράπεζας για τα κρυπτονομίσματα στο Business Today Banking and Economy Summit την Παρασκευή.

Ο Das τόνισε ότι η άποψη της κεντρικής τράπεζας είναι η πλήρης απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin και το ethereum, ανέφερε η India Today, αναφέροντας τον ίδιο: «Η θέση της RBI για τα κρυπτονομίσματα είναι πολύ σαφής – θα πρέπει να απαγορευτούν».

Τονίζοντας ότι τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν καμία υποκείμενη αξία, ο διοικητής της ινδικής κεντρικής τράπεζας περιέγραψε:

Μερικοί άνθρωποι αποκαλούν το κρυπτονόμισμα περιουσιακό στοιχείο, κάποιοι το αποκαλούν χρηματοοικονομικό προϊόν, αλλά κάθε περιουσιακό στοιχείο ή χρηματοοικονομικό προϊόν πρέπει να έχει μια υποκείμενη αξία. Αλλά το κρυπτονόμισμα δεν έχει καμία υποκείμενη αξία.

Ο Das προχώρησε στην έκφραση της άποψής του για τις αγοραίες τιμές των κρυπτονομισμάτων, αναφέροντας ότι βασίζονται μόνο σε κερδοσκοπία. Παρομοίασε το εμπόριο κρυπτονομισμάτων με τον τζόγο.

«Οτιδήποτε η αποτίμηση του οποίου εξαρτάται εξ ολοκλήρου από φαντασίες δεν είναι παρά 100% κερδοσκοπία, ή για να το πούμε ωμά, είναι τζόγος», τόνισε ο επικεφαλής της RBI. «Στη χώρα μας δεν επιτρέπουμε τα τυχερά παιχνίδια. Εάν θέλετε να επιτρέψετε τον τζόγο, αντιμετωπίστε τον ως τζόγο και θέστε τους κανόνες.»

Επαναλαμβάνοντας ότι δεν βλέπει τα κρύπτο ως χρηματοοικονομικό προϊόν, ο κεντρικός τραπεζίτης είπε:

Το κρυπτονόμισμα που μεταμφιέζεται σε χρηματοοικονομικό προϊόν ή χρηματοοικονομικό περιουσιακό στοιχείο είναι ένα εντελώς άστοχο επιχείρημα.

Ο Das προειδοποίησε επίσης για τους κινδύνους που ενέχουν τα κρύπτο για την ινδική οικονομία. Προειδοποίησε:

Η Αποθεματική Τράπεζα, που είναι η νομισματική αρχή της χώρας ως κεντρική τράπεζα, θα χάσει τον έλεγχο της προσφοράς χρήματος στην οικονομία… Θα υπονομεύσει την εξουσία της RBI και θα οδηγήσει στη δολαριοποίηση της οικονομίας.

Οι αξιωματούχοι της RBI προειδοποίησαν με παρόμοιο τρόπο τον Μάιο του περασμένου έτους ότι τα κρύπτο θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δολαριοποίηση ενός μέρους της οικονομίας της Ινδίας «η οποία θα είναι αντίθετη προς το κυρίαρχο συμφέρον της χώρας».

Η Ινδία δεν διαθέτει επί του παρόντος κανονιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα. Η κυβέρνηση εργάζεται για ένα νομοσχέδιο κρύπτο εδώ και αρκετά χρόνια. Ο Ινδός υπουργός Οικονομικών Nirmala Sitharaman είπε τον περασμένο Οκτώβριο ότι η κυβέρνηση ελπίζει να συζητήσει τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων με τις χώρες της G20 για να δημιουργήσει ένα τεχνολογικό ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/indian-central-bank-chief-insists-crypto-should-be-banned-warns-it-will-undermine-authority-of-rbi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X