Η μακροπρόθεσμη υιοθέτηση κρύπτο εξαρτάται από τον κανονισμό, λέει η Coinbase
coinbase cryptocurrency

Η μακροπρόθεσμη υιοθέτηση κρύπτο εξαρτάται από τον κανονισμό, λέει η Coinbase

Ζωντανά από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο Tom Duff Gordon, αντιπρόεδρος διεθνούς πολιτικής της Coinbase, συζητά γιατί η πτώση του FTX έβαλε τα κρυπτονομίσματα στο ραντάρ των πολιτικών.

Το πρόσφατο ράλι των Crypto είναι ένας φάρος ελπίδας για τη βιομηχανία, αλλά η διαρκής παρουσία της θα εξαρτηθεί από σαφή ρυθμιστικά κιγκλιδώματα, σύμφωνα με τον Tom Duff Gordon, αντιπρόεδρο διεθνούς πολιτικής στην Coinbase (COIN).

Συμμετέχοντας στο « First Mover » του CoinDesk TV ζωντανά από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός 2023, ο Gordon είπε ότι τα κρύπτο έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στο mainstream υιοθέτηση, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τη ρύθμιση που μπορεί στη συνέχεια να «δημιουργήσει εμπιστοσύνη στους λιανοπωλητές».

«Το 2023 για εμάς θα μπορούσε να είναι ένα πραγματικό σημείο καμπής στην πολιτική και ένα ρυθμιστικό πλαίσιο θα μπορούσε να είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που βοηθούν στην επιτάχυνση της επιταχυντικής πλευράς της ύφεσης των κρυπτονομισμάτων», είπε ο Gordon.

Η υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων γενικότερα έχει βαλτώσει από την πτώση του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου FTX, για το οποίο ο Gordon είπε ότι έχει οδηγήσει ορισμένους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να αισθάνονται «επιφυλακτικότητα να δεσμευτούν».

Ένα πράγμα που είναι ξεκάθαρο, είπε ο Gordon, είναι ότι η πτώση του FTX «έθεσε τα κρυπτονομίσματα σε όλα τα ραντάρ των πολιτικών». Προέβλεψε ότι κατά κύριο λόγο θα μπορούσαν να τεθούν προστατευτικά κιγκλιδώματα από την G20.

Θα χρειαστεί να βεβαιωθούμε ότι τα βασικά προστατευτικά κιγκλιδώματα είναι «λογικά και μέτρια» προτού εισαχθούν τα κρυπτονομίσματα στο υπάρχον χρηματοπιστωτικό σύστημα, είπε.

«Θα δούμε περισσότερους θεσμικούς επενδυτές να μπαίνουν στα κρύπτο, αλλά νομίζω ότι θα δούμε και περισσότερες παραδοσιακές τράπεζες χρηματοδότησης να αρχίζουν να εξερευνούν αυτόν τον χώρο», είπε ο Gordon.

Αυτές οι προσπάθειες γίνονται καθώς η Coinbase προσπαθεί να διαχειριστεί μια μείωση του αριθμού προσωπικού κατά 20% και έναν διακανονισμό 100 εκατομμυρίων δολαρίων με το Υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (NYDFS).

Με τους «φόβους ύφεσης και μια πιο ήπια προσγείωση να έρχονται στο προσκήνιο», ίσως είναι επιτέλους καιρός να αναγνωριστούν τα κρύπτο από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, είπε.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2023/01/16/crypto-long-term-adoption-depends-on-regulation-coinbase-exec-says/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X