Η Binance επιτρέπει σε ιδρύματα να αποθηκεύουν κρύπτο με cold custody
binance

Η Binance επιτρέπει σε ιδρύματα να αποθηκεύουν κρύπτο με cold custody

Η υπηρεσία Mirror βασίζεται στο Binance Custody και περιλαμβάνει αντικατοπτρισμό περιουσιακών στοιχείων cold-storage μέσω εξασφαλίσεων 1:1 που τηρείται σε λογαριασμό Binance.

Εν μέσω της κρίσης των CEX, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance προχωρά να βελτιώσει τις θεσμικές υπηρεσίες συναλλαγών του με ευκαιρίες cold-custody.

Στις 16 Ιανουαρίου, η Binance  ανακοίνωσε  την επίσημη κυκλοφορία του Binance Mirror, μιας λύσης εξωχρηματιστηριακού διακανονισμού που επιτρέπει στους θεσμικούς επενδυτές να επενδύουν και να συναλλάσσονται χρησιμοποιώντας cold custody.

Η πρόσφατα λανσαρισμένη υπηρεσία Mirror βασίζεται στο Binance Custody, έναν ρυθμιζόμενο θεσμικό θεματοφύλακα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, και περιλαμβάνει αντικατοπτρισμό περιουσιακών στοιχείων cold-storage μέσω εξασφαλίσεων 1:1 που τηρείται σε λογαριασμό Binance.

Η Binance τόνισε ότι η νέα λύση επιτρέπει μεγαλύτερη ασφάλεια, επιτρέποντας στους επενδυτές να έχουν πρόσβαση στο οικοσύστημα ανταλλαγής χωρίς να χρειάζεται να καταχωρούν εξασφαλίσεις απευθείας στην πλατφόρμα, δηλώνοντας:

«Τα περιουσιακά τους στοιχεία παραμένουν ασφαλή στο διαχωρισμένο κρύο πορτοφόλι τους για όσο διάστημα η θέση Mirror τους παραμένει ανοιχτή στο Binance Exchange, η οποία μπορεί να διακανονιστεί ανά πάσα στιγμή».

Το Binance Custody, το οποίο κυκλοφόρησε το 2021, είναι μια πλατφόρμα θεματοφύλακα με τις δικές της λύσεις cold-storage, που καλύπτουν ασφαλή περιουσιακά στοιχεία έναντι φυσικής απώλειας, ζημιάς, κλοπής και εσωτερικής συμπαιγνίας. Τον Μάρτιο του 2022, η Binance Custody εξασφάλισε  ασφάλιση κρύου πορτοφολιού στη Λιθουανία για να λειτουργήσει μια λύση θεσμικής φύλαξης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θεσμικού επιπέδου. Η Mirror αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 60% όλων των περιουσιακών στοιχείων που είναι εξασφαλισμένα στο Binance Custody.

«Κατασκευάσαμε το Binance Mirror πέρυσι και το δοκιμάζουμε με τους θεσμικούς μας χρήστες. Τα σχόλια των χρηστών ήταν θετικά και είμαστε στην ευχάριστη θέση να το ανακοινώσουμε και να το προωθήσουμε επίσημα τώρα», δήλωσε εκπρόσωπος της Binance στην Cointelegraph.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η Binance σχεδιάζει να παρέχει παρόμοιες υπηρεσίες cold-storage σε ιδιώτες επενδυτές. Η Binance δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα της Cointelegraph για σχόλιο.

Τα νέα έρχονται λίγο αφότου η Binance παρουσίασε τεράστια πτώση ρευστότητας, με κρυπτονομίσματα αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων να εγκαταλείπουν την πλατφόρμα στα τέλη του 2022. Η πτώση της ρευστότητας αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην κρίση μεταξύ των CEX που τροφοδοτήθηκε από την κατάρρευση του FTX, με τους επενδυτές να συρρέουν στο αυτοεπιμέλεια αντί να αποθηκεύουν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε centralized platforms..

Εν μέσω της αυξανόμενης τάσης της αυτοεπιμέλειας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, παραδέχτηκε ότι τα centralized exchanges ενδέχεται να μην είναι πλέον απαραίτητα τελικά. Τον Νοέμβριο, ο βραχίονας επιχειρηματικών κεφαλαίων της Binance επένδυσε επίσης στη βελγική εταιρεία hardware wallet Ngrave.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/binance-to-let-institutions-store-crypto-with-cold-custody

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X