Το Solana Foundation προειδοποιεί για περιστατικό ασφαλείας με το Mailchimp
Solana

Το Solana Foundation προειδοποιεί για περιστατικό ασφαλείας με το Mailchimp

Σύμφωνα με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε στους χρήστες, ένας μη εξουσιοδοτημένος δράστης απέκτησε πρόσβαση και εξήγαγε ορισμένα δεδομένα χρηστών από το Mailchimp του Solana Foundation.

Το Solana Foundation, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός του Δικτύου Solana, αποκάλυψε στις 14 Ιανουαρίου ένα περιστατικό ασφαλείας που αφορούσε τον πάροχο υπηρεσιών email του Mailchimp. 

Σύμφωνα με ένα email που στάλθηκε στους χρήστες, το Ίδρυμα ενημερώθηκε από το Mailchimp στις 12 Ιανουαρίου ότι “ένας μη εξουσιοδοτημένος δράστης απέκτησε πρόσβαση και εξήγαγε ορισμένα δεδομένα χρηστών από το Mailchimp του Ιδρύματος Solana”..

Μεταξύ των πληροφοριών που αποκτήθηκαν και εξήχθησαν στο περιστατικό ήταν τα ονόματα των χρηστών και τα ονόματα χρηστών του Telegram. Το Ίδρυμα Σολάνα δήλωσε:

“Με βάση τις πληροφορίες που λάβαμε από το Mailchimp, οι πληροφορίες που επηρεάστηκαν μπορεί να περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ονόματα και ονόματα χρηστών του Telegram, σε κάθε περίπτωση μόνο στο βαθμό που οι χρήστες παρείχαν τέτοιες πληροφορίες. Το Mailchimp ενημέρωσε ότι το περιστατικό δεν επηρέασε κωδικούς πρόσβασης ή πληροφορίες πιστωτικών καρτών.”

Ο αριθμός των χρηστών που επηρεάστηκαν από το περιστατικό δεν είναι σαφής. Δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από το Solana ή το Mailchimp σχετικά με το περιστατικό τη στιγμή της δημοσίευσης.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/solana-foundation-warns-about-security-incident-with-mailchimp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X