Το Polygon προετοιμάζεται για hard fork με στόχο τη μείωση των gas fee spikes
Polygon

Το Polygon προετοιμάζεται για hard fork με στόχο τη μείωση των gas fee spikes

Το Polygon δήλωσε ότι το hard fork θα τεθεί σε ισχύ στο μπλοκ 38.189.056, το οποίο θα ξεκινήσει χωρίς την επιρροή centralized actors.

Η λύση layer-2 scaling του Ethereum Polygon θα υποβληθεί σε hard fork στις 17 Ιανουαρίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν gas spikes και τα προβλήματα αναδιοργάνωσης της αλυσίδας που επηρέασαν την εμπειρία των χρηστών στην αλυσίδα Polygon proof-of-stake (POS).

Το Polygon επιβεβαίωσε επίσημα το γεγονός του hard fork στις 12 Ιανουαρίου σε μια ανάρτηση στο blog, η οποία ήρθε μετά από εβδομάδες προκαταρκτικής συζήτησης στη σελίδα του φόρουμ Polygon Improvement Proposal (PIP) στα τέλη Δεκεμβρίου.

“Το hard fork είναι κωδικοποιημένο για το Block >= 38,189,056. Όχι centralized, μεμονωμένος φορέας δεν πρόκειται να το ξεκινήσει. Οι επικυρωτές του δικτύου πρέπει να ενημερώσουν τους κόμβους τους πριν από το ενδεικνυόμενο μπλοκ και το κάνουν ήδη”.

Το 87% των 15 ψηφοφόρων της ομάδας διακυβέρνησης του Polygon ψήφισε υπέρ της αύξησης της συνάρτησης BaseFeeChangeDenominator από 8 σε 16 για να μειωθούν τα gas fee spikes και υπέρ της μείωσης της συνάρτησης SprintLength από 64 μπλοκ σε 16 για να διορθωθεί το πρόβλημα της αναδιοργάνωσης της αλυσίδας.

Αντιμετωπίζοντας το ζήτημα gas spike, η ομάδα Polygon εξήγησε ότι επειδή η τιμή της βασικής αμοιβής συχνά “παρουσιάζει εκθετικά spikes” όταν η δραστηριότητα στην αλυσίδα αυξάνεται ραγδαία, αυξάνοντας τον παρονομαστή από 8 σε 16, πιστεύουν ότι “η καμπύλη αύξησης μπορεί να ισοπεδωθεί” και έτσι να “εξομαλυνθούν οι σοβαρές διακυμάνσεις” στις τιμές gas.

Recent gas price spikes on the Polygon POS chain (blue) compared with Polygon’s data-driven expectations post hard fork (red). Source. Polygon.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/polygon-primed-for-hard-fork-aimed-at-reducing-gas-fee-spikes-new-details-revealed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X