Ο Bill Gates στηρίζει την AI ενάντια στο Metaverse και το Web3 Tech
AI Metaverse Web3

Ο Bill Gates στηρίζει την AI ενάντια στο Metaverse και το Web3 Tech

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο συνιδρυτής της Microsoft, εξέφρασε τη γνώμη του σχετικά με τη συνάφεια του Web3, του metaverse και της AI (τεχνητή νοημοσύνη), ενός συνόλου τεχνολογιών που αναπτύσσονται σήμερα. Ο Γκέιτς δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη ήταν «η μεγάλη» επαναστατική τεχνολογία που είναι συγκρίσιμη με αυτό που ήταν το Διαδίκτυο το 2000.

Ο Μπιλ Γκέιτς θεωρεί την τεχνολογία AI «επαναστατική»

Ο Μπιλ Γκέιτς, ένας από τους συνιδρυτές του μεγαθήρου λογισμικού Microsoft, έχει εκδώσει τη γνώμη του όσον αφορά την κατάσταση και τη συνάφεια πολλών αναδυόμενων τεχνολογιών που αναπτύσσονται σήμερα.

Σε πρόσφατο Reddit AMA, ο Gates έδειξε προτίμηση για την τεχνητή νοημοσύνη (AI) έναντι άλλων εναλλακτικών λύσεων όπως το Web3 και το metaverse, όταν ρωτήθηκε για τη συνάφεια αυτού του συνόλου τεχνολογιών που αναπτύσσεται και τις ομοιότητες που μοιράζονταν με το Διαδίκτυο στην αρχή χρόνια.

Ο Γκέιτς δήλωσε :

Το AI είναι το μεγάλο. Δεν νομίζω ότι το Web3 ήταν τόσο μεγάλο ή ότι μόνο το metaverse ήταν επαναστατικό, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη είναι αρκετά επαναστατική.

Ωστόσο, ο Γκέιτς δήλωσε ότι τα επαγγέλματά του πήγαν προς άλλες κατευθύνσεις, καθώς επικεντρωνόταν περισσότερο σε καινοτομίες όπως το να βοηθάει έγκυες γυναίκες να γνωρίζουν εάν χρειάζονται νοσοκομειακή βοήθεια εκ των προτέρων χρησιμοποιώντας τεχνολογία υπερήχων και τη θεραπεία καταστάσεων όπως ο υποσιτισμός και η αναιμία.

Microsoft και AI

Ο Γκέιτς έδωσε επίσης την άποψή του απευθείας για τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, έναν κλάδο νοημοσύνης που μπορεί να δημιουργήσει το δικό του περιεχόμενο, αντί να το αντλήσει από άλλα διαθέσιμα έργα. Σε αυτό ο Γκέιτς δήλωσε :

Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος με το ποσοστό βελτίωσης αυτών των AI. Νομίζω ότι θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο.

Ο δισεκατομμυριούχος είχε αρνητικό όραμα για τα κρυπτονομίσματα, προειδοποιώντας τον Φεβρουάριο του 2021 ότι οι χρήστες με λιγότερα χρήματα από τον Έλον Μασκ θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν τοποθετούν τα χρήματά τους σε κρυπτονομίσματα και εξηγώντας επίσης ότι βασίστηκε στη «θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου» τον Ιούνιο. Ήταν πιο θετικός για την ανάπτυξη του metaverse, προβλέποντας μια περιστροφή ψηφιακών συναντήσεων από 2D εικόνες σε τρισδιάστατους εικονικούς χώρους το 2021.

Ενώ ο Γκέιτς δεν είναι πλέον συνδεδεμένος με τη Microsoft, καθώς εγκατέλειψε την εταιρεία το 2020, ο Σάτια Ναντέλα, ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, φαίνεται να μοιράζεται το δικό του σύστημα σκέψης. Η Microsoft φέρεται να προσβλέπει σε μια επένδυση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Openai, την εταιρεία πίσω από το δημοφιλές bot AI Chatgpt, που θα αποτιμούσε την εταιρεία στα 29 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτή η κίνηση, η οποία θα επέτρεπε στη Microsoft να έχει το 49% των μετοχών της εταιρείας, είναι ένα σημάδι της σημασίας που αποδίδει ο οργανισμός στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/bill-gate-ai-metaverse-web3/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X