Η Νέα Υόρκη μηνύθηκε από περιβαλλοντική ομάδα μετά την έγκριση της εγκατάστασης εξόρυξης κρυπτονομισμάτων: Έκθεση
Mining

Η Νέα Υόρκη μηνύθηκε από περιβαλλοντική ομάδα μετά την έγκριση της εγκατάστασης εξόρυξης κρυπτονομισμάτων: Έκθεση

Η έγκριση παραβιάζει τον νόμο για το κλίμα της Νέας Υόρκης του 2019, ισχυρίζονται οι ενάγοντες. Η εγκατάσταση αποκτήθηκε από την καναδική εταιρεία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων Digihost.

Η Επιτροπή Δημοσίων Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης (PSC) υποβλήθηκε σε μήνυση από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές στις 13 Ιανουαρίου για την έγκριση της εξαγοράς μιας εγκατάστασης εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στην πολιτεία.

Σύμφωνα με τον Guardian, η κρατική Επιτροπή Δημοσίων Υπηρεσιών (PSC) είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση των υπηρεσιών κοινής ωφελείας και εξουσιοδότησε τον Σεπτέμβριο του 2022 τη μετατροπή του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Fortistar North σε τοποθεσία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Η εγκατάσταση βρίσκεται στην Tonawanda, μια πόλη λιγότερο από δέκα μίλια από τους καταρράκτες του Νιαγάρα, και επρόκειτο να εξαγοραστεί από την καναδική εταιρεία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων Digihost.

Ο ισχυρισμός του ενάγοντος ότι η έγκριση παραβιάζει τον νόμο της Νέας Υόρκης για το κλίμα του 2019. Ο νόμος για την ηγεσία του κλίματος και την προστασία της κοινότητας (CLCPA) θέτει, μεταξύ άλλων, ως στόχο τη μείωση του 85% των κρατικών εκπομπών έως το 2050 και την ηλεκτρική ενέργεια μηδενικών εκπομπών έως το 2040.

Στην αγωγή, η Clean Air Coalition of Western New York και το Sierra Club εκπροσωπούνται από τη μη κερδοσκοπική Earthjustice, υποστηρίζοντας ότι το εργοστάσιο Fortistar λειτουργούσε μόνο σε περιόδους υψηλής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ακραίες καιρικές συνθήκες ως εργοστάσιο εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, ωστόσο, η τοποθεσία θα λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, παράγοντας έως και 3.000% περισσότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι η πολιτεία της Νέας Υόρκης πρέπει να διεξάγει περιβαλλοντικές αναθεωρήσεις κατά την εξέταση έργων.

Τον Οκτώβριο του 2021, μια επιστολή από μια ομάδα τοπικών επιχειρήσεων ζήτησε από το κράτος να  αρνηθεί τη μετατροπή του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής σε εγκατάσταση εξόρυξης κρύπτο, υποστηρίζοντας ότι:

«Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων Proof-of-Work χρησιμοποιεί τεράστιες ποσότητες ενέργειας για την τροφοδοσία των υπολογιστών που απαιτούνται για τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων – εάν η δραστηριότητα αυτή επεκταθεί στη Νέα Υόρκη, θα μπορούσε να υπονομεύσει δραστικά τους κλιματικούς στόχους της Νέας Υόρκης που θεσπίστηκαν στο πλαίσιο του νόμου για την κλιματική ηγεσία και την κοινοτική προστασία.».

Σύμφωνα με δημόσιες καταθέσεις, η Digihost σχεδίαζε να μετατρέψει την εγκατάσταση σε ανανεώσιμο φυσικό αέριο για να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της. Η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι η τοποθεσία εξόρυξης εγκρίθηκε από την επιτροπή σχεδιασμού της Βόρειας Τοναβάντα, η οποία διενεργεί περιβαλλοντικές ανασκοπήσεις πριν λάβει αποφάσεις.

Τον Αύγουστο, η Digihost αποκάλυψε επίσης τα σχέδιά της να μετακινήσει μέρος των εγκαταστάσεων εξόρυξης από τη Νέα Υόρκη στην Αλαμπάμα σε μια προσπάθεια να μειώσει το ενεργειακό κόστος.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/new-york-sued-by-environmental-group-after-approval-of-crypto-mining-facility-report

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X