Πρώην δικηγόρος της SEC λέει ότι ο Οργανισμός πιέζει να γίνει ρυθμιστής κρύπτο με την αγωγή Gemini/Genesis
Genesis SEC

Πρώην δικηγόρος της SEC λέει ότι ο Οργανισμός πιέζει να γίνει ρυθμιστής κρύπτο με την αγωγή Gemini/Genesis

Η SEC μήνυσε την Gemini Trust και τη Genesis Capital για πώληση μη εγγεγραμμένων τίτλων.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ μπορεί να θέλει να εδραιωθεί ως η κορυφαία ρυθμιστική αρχή της βιομηχανίας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με την υπόθεσή της κατά των εταιρειών κρύπτο Gemini Trust και Genesis Capital, είπε ο Howard Fischer, πρώην δικηγόρος της SEC, στο «First Mover» του CoinDesk TV. Παρασκευή.

«Η SEC προσπάθησε να διεκδικήσει τη θέση της ως ρυθμιστής για τα κρυπτονομίσματα», είπε ο Fischer.

Την Πέμπτη, η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο κρύπτο Gemini και τον δανειστή κρύπτο Genesis Global Capital για φερόμενη πώληση μη εγγεγραμμένων τίτλων σε πελάτες του τοκοφόρου προϊόντος Gemini Earn.

Οι πελάτες του Gemini Earn δάνεισαν τις κρυπτοκαταθέσεις τους στη Genesis, η οποία στη συνέχεια τις δάνεισε με αντάλλαγμα να προσφέρει στους πελάτες Gemini υψηλή απόδοση στις καταθέσεις τους. Τον Νοέμβριο, ωστόσο, το Genesis πάγωσε τις αναλήψεις , αφήνοντας περίπου 340.000 πελάτες Gemini Earn και 900 εκατομμύρια δολάρια σε κρύπτο στον αέρα.

«Αυτοί [η SEC] θέλουν να είναι οι ρυθμιστές», είπε ο Fischer. “Και υπάρχει μια σημαντική πιθανότητα να τους δούμε να προσπαθούν να επεκτείνουν αυτό, εάν είναι επιτυχές” με την αγωγή.

Πρόσθεσε ότι «ανάλογα με το πόσα χρήματα υπάρχουν» και εάν τα «επίμαχες σημειώσεις» ήταν μη εγγεγραμμένοι τίτλοι, οι καταναλωτές θα μπορούσαν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

«Θα προσπαθήσουν [η SEC] να ξετυλίξουν το ρολόι και να βεβαιωθούν στο μέτρο του δυνατού ότι οι πελάτες θα ολοκληρωθούν», είπε ο Fischer. “Αυτό περιορίζεται από τα περιουσιακά στοιχεία που είναι διαθέσιμα.”

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2023/01/13/former-sec-lawyer-says-agency-pushing-to-be-crypto-regulator-with-geminigenesis-suit/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X