Νέο προϊόν MetaMask για προσθήκη Liquid Staking μέσω Lido και Rocket Pool
ethereum MetaMask

Νέο προϊόν MetaMask για προσθήκη Liquid Staking μέσω Lido και Rocket Pool

Η ενημέρωση έρχεται δύο μήνες πριν από μια αναβάθμιση του Ethereum που αναμένεται να επιτρέψει στους χρήστες να αποσύρουν τα staked ETH τους.

Ακριβώς στην ώρα για την επακόλουθη ενημέρωση του Ethereum στη Σαγκάη , η οποία σύντομα θα επιτρέψει στους χρήστες να αποσύρουν το Ethereum (ETH) που έχουν «staked» για να βοηθήσουν στην ασφάλεια του δικτύου, ο δημοφιλής πάροχος πορτοφολιών MetaMask δραστηριοποιείται στο να βοηθήσει περισσότερους χρήστες για staking στην πρώτη θέση.

Η ConsenSys, η εταιρεία πίσω από το MetaMask, δήλωσε την Παρασκευή ότι προσθέτει μια δυνατότητα staking στο χαρτοφυλάκιο MetaMask – το νέο ενιαίο κατάστημα που κυκλοφόρησε για τους χρήστες να βλέπουν τα κρυπτονομίσματα τους και να τα στέλνουν (ή να τα «γεφυρώνουν») μεταξύ διαφορετικών blockchains. Η νέα δυνατότητα stake του MetaMask θα επιτρέψει στους χρήστες να κάνουν stake μέσω του Lido ή του Rocket Pool, των δύο κορυφαίων υπηρεσιών επικύρωσης υπό την ηγεσία της κοινότητας.

Το staking μέσω Lido και Rocket Pool περιλαμβάνει το κλείδωμα του ethereum σε ένα έξυπνο συμβόλαιο στο blockchain, όπου θα συγκεντρώνει ανταμοιβές. Επί του παρόντος, αυτό συνήθως απαιτεί επίσκεψη στις αντίστοιχες ιστοσελίδες των Lido και Rocket Pool.

“Επιτρέποντας το staking μέσω της εφαρμογής MetaMask Portfolio dapp, παρέχουμε στους χρήστες MetaMask έναν βολικό τρόπο αλληλεπίδρασης με τους staking providers”, δήλωσε ο Abad Mian, διευθυντής προϊόντων στη MetaMask, σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στο CoinDesk.

Staked ether – και όποια ανταμοιβή προκύψει – θα παραμείνει αδύνατο για τους χρήστες να αποσύρουν μέχρι την αναβάθμιση του Ethereum στη Σαγκάη που αναμένεται τον Μάρτιο. Οι υπηρεσίες Liquid staking, όπως το Lido και το Rocket Pool, ξεπερνούν αυτόν τον περιορισμό δίνοντας στους καταθέτες μάρκες που αντιπροσωπεύουν μια απαίτηση ένας προς έναν στο στοιχηματισμένο ETH τους. Αυτά τα διακριτικά, το stETH της Lido και το rETH της RocketPool, τείνουν να διαπραγματεύονται στην ανοιχτή αγορά με ελαφρά έκπτωση σε σχέση με το κανονικό ETH, προσφέροντας στους παίκτες έναν τρόπο να εισέλθουν και να εξέλθουν από θέσεις staking ακόμη και όταν οι αναλήψεις είναι κλειδωμένες αυτήν τη στιγμή.

Με το staking MetaMask, «οι πελάτες μπορούν να ανταλλάξουν το stETH και το rETH τους πίσω στο ETH μέσω MetaMask Swaps, με την επιφύλαξη ορισμένων χρεώσεων», ανέφερε η ConsenSys σε δήλωση.

Οι εκπρόσωποι της ConsenSys απέρριψαν το αίτημα συνέντευξης του CoinDesk πριν από αυτό το άρθρο. Όταν ρωτήθηκε μέσω email εάν η MetaMask θα επεκτείνει το staking σε άλλες υπηρεσίες staking ή σε blockchains εκτός από το Ethereum, η Mian είπε ότι η ConsenSys στοχεύει να κάνει το staking μέσω MetaMask τον « ευκολότερο και πιο βολικό τρόπο staking στο Web3».

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/tech/2023/01/13/new-metamask-product-to-add-liquid-staking-via-lido-and-rocket-pool/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X