Κυκλοφορεί η χρεωστική κάρτα Huobi και Solaris crypto-to-fiat στην ΕΕ
Huobi

Κυκλοφορεί η χρεωστική κάρτα Huobi και Solaris crypto-to-fiat στην ΕΕ

Η χρεωστική κάρτα που υποστηρίζεται από τη Visa θα επιτρέψει στους χρήστες Huobi στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο να πληρώνουν από τους λογαριασμούς κρύπτο σε σταθμούς σημείων πώλησης παγκοσμίως.

Καθώς ο χώρος των κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να επεκτείνεται στην επικρατούσα τάση, η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των ψηφιακών νομισμάτων και των νομισμάτων fiat αποτελεί προτεραιότητα για πολλά παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα .

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Huobi ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τη Solaris, έναν ευρωπαϊκό πάροχο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, για την κυκλοφορία μιας χρεωστικής κάρτας crypto-to-fiat.

Το πρόγραμμα, εγκεκριμένο από τη Visa, επιτρέπει στους χρήστες Huobi να χρησιμοποιούν τα ψηφιακά τους στοιχεία παγκοσμίως στο σημείο πώλησης. Οι χρήστες που διαμένουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) θα έχουν πρόσβαση στην κάρτα από το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Ο ΕΟΧ περιλαμβάνει και τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), καθώς και την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία, ο Andrea Ramoino, ο επικεφαλής στρατηγικής της Solaris, υπαινίχθηκε τις μελλοντικές εξελίξεις στη συνεργασία της με την Huobi.

“Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα στη συνεργασία μας, καθώς προσβλέπουμε στην παροχή περισσότερων επιλογών πληρωμής σε χρήστες στην περιοχή του ΕΟΧ και πέρα ​​από αυτήν.”

Αυτή δεν είναι η πρώτη κάρτα crypto-to-fiat διαθέσιμη σε κατοίκους της ΕΕ Το 2020, η Binance κυκλοφόρησε τη δική της διαπιστευμένη από τη Visa κάρτα crypto-to-fiat, η οποία επιτρέπει στους Ευρωπαίους να αντλούν χρήματα απευθείας από τους λογαριασμούς τους Binance.

Εκτός ΕΕ, η Visa υπήρξε ενεργός υποστηρικτής στη γεφύρωση του χάσματος crypto-fiat. Τον Οκτώβριο του 2022, το Blockchain.com ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τη Visa για την προσφορά μιας χρεωστικής κάρτας κρύπτο, η οποία είναι διαθέσιμη μόνο σε κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πριν από την κατάρρευσή της, η FTX  είχε επίσης συνεργαστεί με τη Visa για να προσφέρει μια χρεωστική κάρτα σε 40 χώρες.

Πιο πρόσφατα, ο πάροχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών συνεργάστηκε με την εταιρεία fintech, ZELF, για την κυκλοφορία μιας ανώνυμης χρεωστικής κάρτας με επαναφόρτιση κρύπτο. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να ανοίξουν έναν λογαριασμό όψεως με βάση το δολάριο ΗΠΑ με μόνο το όνομα, το email και τον αριθμό τηλεφώνου τους.

Πριν από την έναρξη του 2023, η Visa υπαινίχθηκε επίσης μια δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν αυτόματα λογαριασμούς από το κρυπτοπορτοφόλι τους.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/huobi-and-solaris-crypto-to-fiat-debit-card-launches-in-the-eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X