Η Nexo θέλει να μηνύσει τη βουλγαρική κυβέρνηση μετά από επιδρομές στα γραφεία της
NEXO

Η Nexo θέλει να μηνύσει τη βουλγαρική κυβέρνηση μετά από επιδρομές στα γραφεία της

Η Nexo διέψευσε αναφορές ότι η εταιρεία είχε τεράστιες εκροές εν μέσω επιδρομών στα γραφεία και μιας συνεχιζόμενης έρευνας εναντίον της εταιρείας.

Η Nexo σχεδιάζει να μηνύσει τη βουλγαρική κυβέρνηση μετά από μαζικές επιδρομές στα γραφεία της εταιρείας στα Σόφια.

Η Nexo διαμαρτυρήθηκε για τις ενέργειες των αρχών επιβολής του νόμου ως απάντηση στην έρευνα εναντίον της εταιρείας,  ανέφερε το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων στις 13 Ιανουαρίου.

Η εταιρεία φέρεται να ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση κατά των αρχών για να ζητήσει αποζημίωση για ζημιές που προκλήθηκαν από την απότομη διακοπή της αστυνομίας. Μια αναφορά έδειξε ότι οι ερευνητές δεν έδωσαν ένταλμα έρευνας για ώρες, ενώ οι επιθεωρητές δεν ταυτοποιήθηκαν ποτέ.

Η Nexo πιστεύει ότι οι επιδρομές που διεξήχθησαν στα γραφεία της χθες ήταν αντίθετες με το νόμο και κατέδειξαν την «απόλυτη ανικανότητα όσων διεξάγουν αυτήν την επαίσχυντη ενέργεια». Η Nexo περιέγραψε επίσης τις ενέργειες κατά της εταιρείας ως «τοπική βουλγαρική αυθαιρεσία», η οποία φέρεται να είχε ως στόχο «να καταστρέψει και να λεηλατήσει μια ευημερούσα επιχείρηση».

Η εταιρεία τόνισε επίσης ότι η Nexo δεν προσφέρει καμία υπηρεσία για Βούλγαρους κατοίκους λόγω πιθανών προβλημάτων με την τοπική κυβέρνηση. Η εταιρεία επανέλαβε επίσης ότι συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις και τις κυρώσεις για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κατά της Ρωσίας, εκτός από τη συνεργασία με μεγάλες εταιρείες κρύπτο όπως η Chainalysis.

Η εταιρεία εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσει τη δίκη, η οποία θα παράσχει στη Nexo αποζημίωση για τη ζημιά που προκλήθηκε από την έρευνα, δηλώνοντας: «Οι αποζημιώσεις που θα καταβάλει η Βουλγαρία μετά την υποβολή των αξιώσεων και θα κερδίσει η Nexo θα είναι ένα ακόμη ποσό ρεκόρ. εκατοντάδων εκατομμυρίων, αλλά, δυστυχώς, θα είναι εις βάρος του Βούλγαρου φορολογούμενου».

Η Siyka Mileva, εκπρόσωπος των γενικών εισαγγελέων της Βουλγαρίας, είπε ότι η έρευνα κατά της Nexo περιλάμβανε περισσότερους από 300 αστυνομικούς, εισαγγελείς και πράκτορες εθνικής ασφάλειας. Σημείωσε επίσης ότι η έρευνα περιορίζεται επί του παρόντος στη Βουλγαρία, με τοπικούς αστυνομικούς να ερευνούν 15 διευθύνσεις που σχετίζονται με το Nexo από τις 12 Ιανουαρίου. Άλλες αναφορές ανέφεραν ότι ορισμένες ξένες υπηρεσίες συμμετείχαν επίσης στην έρευνα.

Η Siyka Mileva και ο υπεύθυνος κυβερνοασφάλειας της Βουλγαρίας. Πηγή: Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Η δήλωση της Nexo ήρθε λίγο αφότου η εταιρεία φέρεται να αντιμετώπισε τεράστιες εκροές εν μέσω αναφορών για έρευνα.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα ανάλυσης κρύπτο Arkham Intelligence, η Nexo έχει δει «πλημμύρες εκροών» από τότε που κυκλοφόρησε η είδηση. Η υπηρεσία παρακολούθησης Blockchain Cielo Finance ανέφερε επίσης  μεγάλες αναλήψεις από το Nexo, επισημαίνοντας συναλλαγές με περισσότερα από 200.000 USDC στις 12 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Nexo αρνήθηκε τυχόν μη φυσιολογικές εκροές στην Cointelegraph. «Οι τρέχουσες εκροές στην πλατφόρμα που βλέπουμε είναι φυσιολογικές, λαμβάνοντας υπόψη τις συνολικές συνθήκες της αγοράς», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Nexo. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι εκροές αντιπροσώπευαν το 2% του συνολικού ενεργητικού της Nexo υπό διαχείριση ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/crypto-lender-nexo-wants-to-sue-bulgaria-after-office-raids

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X