Η Grayscale καταδικάζει την SEC για την «παράλογη» φραγή των Spot Bitcoin ETF
bitcoin SEC

Η Grayscale καταδικάζει την SEC για την «παράλογη» φραγή των Spot Bitcoin ETF

Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων είπε ότι η υπεράσπιση της ρυθμιστικής αρχής για την απόφασή της να μπλοκάρει ένα spot ETF bitcoin είναι «παράλογη».

Σε μια νέα δικαστική κατάθεση, η εταιρεία διαχείρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Grayscale κατηγόρησε τη ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών των ΗΠΑ για το «παράλογο» και «θεμελιωδώς παράλογο» επιχείρημά της κατά της έγκρισης ενός spot διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου bitcoin (ETF).

Το έγγραφο που κατατέθηκε την Παρασκευή ήταν ως απάντηση στην υπεράσπιση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) τον Δεκέμβριο σχετικά με την απόφασή της να απορρίψει την αίτηση της Grayscale Investment για τη μετατροπή της ναυαρχίδας Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) σε ένα spot bitcoin ETF.

Στις 29 Ιουνίου 2022, την ίδια ημέρα που η SEC απέρριψε την αίτησή της, η Grayscale υπέβαλε αγωγή ζητώντας από το Εφετείο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια να επανεξετάσει την παραγγελία. Αν και αρκετοί παράγοντες του κλάδου συσπειρώθηκαν γύρω από το Grayscale , η SEC στάθηκε στην απόρριψή της για τη μετατροπή , η οποία θα επέτρεπε στους επενδυτές να κατέχουν απευθείας bitcoin.

Ενώ η SEC έχει εγκρίνει πολλαπλές εφαρμογές για τη δημιουργία συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin, οι οποίες είναι εμπορικές συμφωνίες που θα εκτελεστούν σε μελλοντική ημερομηνία και τιμή, η ρυθμιστική αρχή είπε ότι τα spot bitcoin ETF είναι ευάλωτα σε «δόλιες και χειραγωγικές συμπεριφορές».

Η Grayscale αντέκρουσε αυτό το επιχείρημα την Παρασκευή. Είπε ότι «μια επιτυχημένη χειραγώγηση των τιμών στην αγορά spot bitcoin θα επηρέαζε αναγκαστικά και την τιμή των συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin – και, ως εκ τούτου, την αξία των διαθεσίμων των ETP συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin». Η Grayscale χαρακτήρισε το σκεπτικό της SEC “παράλογο”.

Η Grayscale κατηγόρησε επίσης την SEC για υπέρβαση της καταστατικής της εξουσίας, λέγοντας ότι η υπηρεσία “δεν επιτρέπεται να αποφασίζει για τους επενδυτές εάν ορισμένες επενδύσεις έχουν αξία”.

Οι τελικές ενημερώσεις για την υπόθεση αναμένονται στις 3 Φεβρουαρίου, μετά την οποία θα επιλεγούν τρεις δικαστές και το δικαστήριο θα μοιραστεί ένα χρονοδιάγραμμα για τις προφορικές συζητήσεις της αγωγής, δήλωσε ο επικεφαλής νομικός διευθυντής της Grayscale, Κρεγκ Σαλμ, σε ξεχωριστή ανάρτηση ιστολογίου . Πρόσθεσε ότι η τελική απόφαση για την υπόθεση μπορεί να έρθει μέχρι το φθινόπωρο.

Η μητρική εταιρεία της Grayscale, Digital Currency Group (DCG) και ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της, Barry Silbert, δέχονται αυξανόμενη πίεση να κάνουν κάτι για τη μεγάλη έκπτωση της GBTC στην καθαρή αξία ενεργητικού.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2023/01/13/grayscale-slams-secs-unreasonable-barring-of-spot-bitcoin-etfs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X