Η Crypto.com μειώνει το 20% του εργατικού δυναμικού
crypto.com

Η Crypto.com μειώνει το 20% του εργατικού δυναμικού

Το ανταλλακτήριο είναι το τελευταίο μεταξύ των μεγάλων εταιρειών κρύπτο που ανακοίνωσε απολύσεις.

Η Crypto.com είπε ότι μειώνει το εργατικό της δυναμικό κατά περίπου 20% καθώς η βιομηχανία κρύπτο συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τις επιπτώσεις του συνεχιζόμενου Crypto Winter.

Η εταιρεία ανέφερε τους αντίξοους οικονομικούς ανέμους από την ύφεση στην αγορά κρυπτονομισμάτων και την κατάρρευση της FTX ως τον λόγο πίσω από τις απολύσεις.

“Αναπτύξαμε φιλόδοξα στις αρχές του 2022, βασιζόμενοι στην απίστευτη ορμή μας και ευθυγραμμιζόμενοι με την τροχιά της ευρύτερης βιομηχανίας. Αυτή η τροχιά άλλαξε γρήγορα με μια συρροή αρνητικών οικονομικών εξελίξεων”, έγραψε ο Kris Marszalek, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος. ανάρτηση για το θέμα.

Σύμφωνα με διάφορα προφίλ κοινωνικής δικτύωσης , το Crypto.com έχει περίπου 3.500-4.500 υπαλλήλους. Αυτό θα έκανε τον τρέχοντα γύρο απολύσεων να επηρεάσει περίπου 700-900 υπαλλήλους.

Αυτές οι απολύσεις έρχονται μετά τη μείωση του αριθμού των απασχολούμενων από την εταιρεία στα μέσα του 2022 , καθώς η βιομηχανία κρύπτο επιβραδύνθηκε μετά την κατάρρευση του οικοσυστήματος πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων Terra και του κεφαλαίου αντιστάθμισης κρύπτο Three Arrows Capital.

“Οι μειώσεις που κάναμε τον περασμένο Ιούλιο μας τοποθέτησαν να αντιμετωπίσουμε τη μακροοικονομική ύφεση, αλλά δεν έλαβε υπόψη την πρόσφατη κατάρρευση της FTX, η οποία έπληξε σημαντικά την εμπιστοσύνη στον κλάδο. Λάβαμε τη δύσκολη αλλά απαραίτητη απόφαση να κάνουμε πρόσθετες μειώσεις προκειμένου να τοποθετήσουμε την εταιρεία για μακροπρόθεσμη επιτυχία», έγραψε ο Marszalek.

Το ανταλλακτήριο είναι η πιο πρόσφατη εταιρεία κρύπτο που ανακοίνωσε απολύσεις αφού η Coinbase έκοψε επίσης σχεδόν το 20% του προσωπικού της. Το Blockchain.com και η ConsenSys φέρεται επίσης να απέλυσαν ένα σημαντικό μέρος του προσωπικού τους.

Το Crypto.com έχει δει το διακριτικό CRO να πέφτει σχεδόν κατά 96% φέτος. Ο αριθμός των ενεργών διευθύνσεων του CRO μειώθηκε από 2.114 στην αρχή του έτους σε περίπου 640 αυτόν τον μήνα.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2023/01/13/cryptocom-cuts-workforce-by-nearly-20/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X