Το Ελ Σαλβαδόρ περνάει νομοσχέδιο ορόσημο για τα κρύπτο, ανοίγοντας το δρόμο για ομόλογα που υποστηρίζονται από Bitcoin
bitcoin

Το Ελ Σαλβαδόρ περνάει νομοσχέδιο ορόσημο για τα κρύπτο, ανοίγοντας το δρόμο για ομόλογα που υποστηρίζονται από Bitcoin

Η νομοθεσία για την «Έκδοση Ψηφιακών Περιουσιακών Στοιχείων» θα δημιουργήσει επίσης έναν ρυθμιστικό φορέα και θα θεσπίσει ένα νομικό πλαίσιο για όλα τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Το Ελ Σαλβαδόρ ψήφισε νομοθεσία ορόσημο που παρέχει το νομικό πλαίσιο για ένα ομόλογο που υποστηρίζεται από Bitcoin – γνωστό ως “Volcano Bond” – που θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή κρατικού χρέους και τη χρηματοδότηση της κατασκευής της προτεινόμενης “Bitcoin City”.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε στις 11 Ιανουαρίου με 62 ψήφους υπέρ και 16 κατά και πρόκειται να γίνει νόμος μετά την επικύρωσή του από τον Πρόεδρο Μπουκέλε.

Το Εθνικό Γραφείο Bitcoin του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε την ψήφιση του νομοσχεδίου σε ένα νήμα στο Twitter στις 11 Ιανουαρίου, σημειώνοντας ότι θα ξεκινήσει την έκδοση των ομολόγων σύντομα.

Σύμφωνα με το ανταλλακτήριο κρύπτο Bitfinex, το οποίο είναι ο πάροχος τεχνολογίας για τα ομόλογα, το Volcano Bond – ή Volcano Tokens – θα επέτρεπε στο Ελ Σαλβαδόρ να αντλήσει κεφάλαια για να πληρώσει το δημόσιο χρέος του, να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του Bitcoin City και να δημιουργήσει υποδομή εξόρυξης Bitcoin.

Ο περιγραφέας volcano για τα ομόλογα προέρχεται από την τοποθεσία της Bitcoin City της χώρας, η οποία πρόκειται να γίνει ένας κόμβος ανανεώσιμων πηγών εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που τροφοδοτείται από υδροθερμική ενέργεια από το κοντινό Conchagua volcano.

Η Bitfinex σημειώνει ότι η πόλη θα είναι μια ειδική οικονομική ζώνη παρόμοια με αυτή στην Κίνα, η οποία θα προσφέρει φορολογικά πλεονεκτήματα , κανονισμούς φιλικούς προς τα κρύπτο και διαφορετικά θα παρείχε κίνητρα για τις επιχειρήσεις Bitcoin για τους κατοίκους της.

Τα ομόλογα έχουν στόχο να συγκεντρώσουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τη χώρα, με τα μισά από αυτά να πηγαίνουν στην κατασκευή της ειδικής οικονομικής ζώνης.

Σύμφωνα με την αρχική πρόταση , τα ομόλογα με διακριτική αξία θα είναι εκφρασμένα σε δολάρια ΗΠΑ, θα έχουν ημερομηνία λήξης δέκα ετών και θα έχουν ετήσιο επιτόκιο 6,5% .

Ο Samson Mow, ένας υποστηρικτής του Bitcoin που έχει συμμετάσχει στην ανάπτυξη του Volcano Token, είπε στην Cointelegraph ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου θα μπορούσε να βοηθήσει να μετατραπεί η χώρα σε έναν «μεγάλο» οικονομικό κόμβο.

«Η κίνηση για την ψήφιση του νέου νόμου περί ψηφιακών τίτλων και η ενεργοποίηση νέων μέσων όπως τα ομόλογα Bitcoin, θα βοηθήσει το Ελ Σαλβαδόρ να εξοφλήσει τα υπάρχοντα χρέη του και θα είναι κρίσιμη για τη μετατροπή της χώρας σε σημαντικό χρηματοοικονομικό κέντρο του κόσμου».

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης ένα νομικό πλαίσιο για όλα τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που δεν είναι Bitcoin, επιπλέον αυτών που εκδίδονται στο Bitcoin, και δημιουργεί έναν νέο ρυθμιστικό οργανισμό που θα είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή του νόμου περί κινητών αξιών και την παροχή προστασίας από κακούς παράγοντες.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/el-salvador-passes-landmark-crypto-bill-paving-way-for-bitcoin-backed-bonds

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X