Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί εισέβαλαν σε γραφεία Nexo στη Βουλγαρία
NEXO

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί εισέβαλαν σε γραφεία Nexo στη Βουλγαρία

Οι ερευνητές ισχυρίστηκαν ότι η Nexo εμπλέκεται σε ξέπλυμα χρήματος και παραβίαση παγκόσμιων οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Η Nexo αντιμετωπίζει περισσότερες πιέσεις από τις ρυθμιστικές αρχές καθώς τα γραφεία του φέρονται να έχουν δεχθεί επιδρομές στο πλαίσιο διεθνούς έρευνας.

Μια ομάδα εισαγγελέων, ανακριτών και ξένων πρακτόρων ξεκίνησε έρευνες στα γραφεία της Nexo στη βουλγαρική πρωτεύουσα, μετέδωσε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Standart στις 12 Ιανουαρίου.

Η επιχείρηση φέρεται να ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, με στόχο ένα μεγάλης κλίμακας οικονομικό εγκληματικό σχέδιο που φέρεται να περιλάμβανε ξέπλυμα χρήματος και παραβιάσεις των διεθνών κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Επικαλούμενη πηγές της Εθνικής Τηλεόρασης της Βουλγαρίας, το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι η Nexo εμπλέκεται στο σχέδιο.

Η τηλεόραση ανέδειξε επίσης τους φερόμενους δεσμούς της Nexo με την κυβέρνηση της Βουλγαρίας, διευκρινίζοντας ότι η Nexo ιδρύθηκε από τον πρώην βουλευτή Antoni Trenchev και τον Georgi Shulev, γιο της πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Lydia Shuleva.

Η Nexo αντέδρασε γρήγορα στις τελευταίες ειδήσεις, αναλαμβάνοντας το Twitter για να διαβεβαιώσει το κοινό ότι η εταιρεία συμμορφώνεται με τους παγκόσμιους κανονισμούς κρύπτο και έχει επιβάλει αυστηρές πολιτικές καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και γνώσης των πελατών της.

«Με τα χρόνια, έχουμε απορρίψει πολλές επιχειρήσεις επειδή η Nexo δεν κάνει ποτέ συμβιβασμούς όσον αφορά τις πολύ αυστηρές πολιτικές μας για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη γνώση των πελατών μας. Αλλά πάντα γνωρίζαμε ότι έτσι χτίζετε μια βιώσιμη επιχείρηση», έγραψε η Nexo.

Η Nexo ιδρύθηκε το 2018 και λειτουργεί μια πλατφόρμα επενδύσεων κρυπτονομισμάτων, επιτρέποντας επίσης στους χρήστες να ποντάρουν και να δανείζονται έναντι κρυπτονομισμάτων. Η εταιρεία αντιμετώπισε για πρώτη φορά ζητήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες πέρυσι, με το Υπουργείο Οικονομικής Προστασίας & Καινοτομίας της Καλιφόρνια να κατέθεσε εντολή παραίτησης και αποχής κατά της Nexo σχετικά με την υπηρεσία συμφερόντων της τον Σεπτέμβριο. Η Nexo αποφάσισε τελικά να σταματήσει σταδιακά τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ αφού δεν κατάφερε να βρει διάλογο με τις τοπικές ρυθμιστικές αρχές.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/nexo-offices-reportedly-raided-by-police-in-bulgaria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X