Ειδοποίηση απάτης: Το MetaMask προειδοποιεί τους χρήστες κρύπτο για δηλητηρίαση διεύθυνσης
MetaMask

Ειδοποίηση απάτης: Το MetaMask προειδοποιεί τους χρήστες κρύπτο για δηλητηρίαση διεύθυνσης

Οι απατεώνες χρησιμοποιούν διευθύνσεις πορτοφολιού που δημιουργούνται από wallet addresses generated και ταιριάζουν με τον πρώτο και τον τελευταίο χαρακτήρα της διεύθυνσης πορτοφολιού του θύματός τους.

Μια νέα απάτη με διεύθυνση κρύπτο πορτοφολιού που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την απροσεξία των χρηστών έχει αυξηθεί, σύμφωνα με την ομάδα MetaMask. 

Σε μια ανακοίνωση, ο πάροχος ψηφιακών πορτοφολιών MetaMask προειδοποίησε τους χρήστες για μια «απάτη δηλητηρίασης διευθύνσεων», όπου οι εισβολείς «δηλητηριάζουν» τα ιστορικά συναλλαγών στέλνοντας στους χρήστες μάρκες αξίας $0 στα πορτοφόλια τους. Οι απατεώνες θα χρησιμοποιήσουν διευθύνσεις πορτοφολιού που δημιουργούνται από wallet addresses generated και θα ταιριάζουν με τον πρώτο και τον τελευταίο χαρακτήρα της διεύθυνσης πορτοφολιού του θύματός τους. Αυτό κάνει τους ανυποψίαστους χρήστες να στέλνουν τα χρήματά τους σε λάθος διεύθυνση copycat.

Ενώ η προσπάθεια αυτή δεν θα έδινε στους χάκερ πρόσβαση στα πορτοφόλια των χρηστών, οι χρήστες που μπορεί να έχουν συνηθίσει να αντιγράφουν τη διεύθυνση του πορτοφολιού τους από το ιστορικό συναλλαγών πριν στείλουν τα υπόλοιπα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσαν ενδεχομένως να στείλουν τα χρήματά τους σε αντιγραφόμενες διευθύνσεις.

Εξαιτίας αυτού, ο πάροχος πορτοφολιού προειδοποίησε τους χρήστες να είναι πάντα προσεκτικοί και να ελέγχουν ξανά τις συναλλαγές τους πριν στείλουν τα υπόλοιπά τους. Η εταιρεία τόνισε ότι θα ήταν καλύτερο να ελέγξετε κάθε μεμονωμένο χαρακτήρα της διεύθυνσης του πορτοφολιού για να βεβαιωθείτε ότι τα χρήματα αποστέλλονται στο σωστό πορτοφόλι.

Εκτός από αυτό, η εταιρεία συνέστησε στους χρήστες να σταματήσουν να αντιγράφουν διευθύνσεις πορτοφολιού από το ιστορικό συναλλαγών τους και να χρησιμοποιούν το address book τους κατά την αποστολή ψηφιακών στοιχείων.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/metamask-warns-crypto-users-about-address-poisoning-scam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X