Προτεινόμενο νομοσχέδιο στην Αργεντινή ενθαρρύνει τους πολίτες να αποκαλύπτουν τα κρυπτονομίσματα
governments

Προτεινόμενο νομοσχέδιο στην Αργεντινή ενθαρρύνει τους πολίτες να αποκαλύπτουν τα κρυπτονομίσματα

Οι Αργεντινοί θα μπορούσαν σύντομα να παρακινηθούν με φορολογικά κίνητρα για να δηλώσουν τα κρυπτονομίσματα τους, καθώς η κυβέρνηση στοχεύει να αντιμετωπίσει το ξέπλυμα χρήματος με έναν προτεινόμενο νέο νόμο.

Το Υπουργείο Οικονομίας της Αργεντινής – ο διευθυντής οικονομικής πολιτικής της χώρας, έχει συντάξει νομοσχέδιο για να ενθαρρύνει τους Αργεντινούς να δηλώνουν τα κρυπτονομίσματα τους, χρησιμοποιώντας την προτροπή μειωμένων φορολογικών συντελεστών.

Με στόχο την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες , το προσχέδιο νόμου για την «Εξωτερικοποίηση των αποταμιεύσεων της Αργεντινής» εισήχθη από τον υπουργό Οικονομίας Σέρτζιο Μάσα, σύμφωνα με έκθεση της 6ης Ιανουαρίου από την τοπική εφημερίδα Errepar.

Το νομοσχέδιο θα απαιτούσε από τους κατόχους κρυπτονομισμάτων να προσκομίσουν μια ένορκη δήλωση – μια ένορκη δήλωση που θα προσδιορίζει την τοποθεσία των διαθεσίμων τους στην κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο προτείνει φορολογικά κίνητρα για να ενθαρρύνει τους πολίτες να δηλώσουν τις συμμετοχές τους.

Όσοι δηλώσουν οικειοθελώς τις συμμετοχές τους εντός 90 ημερών από την έναρξη ισχύος του νόμου θα πληρώσουν μόλις 2,5% φόρο επί των κεφαλαιακών κερδών των διαθεσίμων κρυπτονομισμάτων τους. Αυτός ο φορολογικός συντελεστής θα αυξανόταν σταδιακά κάθε 90 ημέρες μέχρι να φτάσει στο 15%, τον τυπικό φορολογικό συντελεστή κεφαλαιακών κερδών της χώρας.

Ο Sergio Massa (δεξιά) απεικονίζεται με τον Πρόεδρο της Αργεντινής Alberto Fernández (μέση) στη σύνοδο κορυφής του G20 στο Μπαλί τον Νοέμβριο του 2022. Εικόνα: Casa Rosada

Το νομοσχέδιο στοχεύει επίσης να ενθαρρύνει τους Αργεντινούς να δηλώνουν συμμετοχές άλλων χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων που υπόκεινται σε κέρδη κεφαλαίου, όπως νομίσματα fiat, μετοχές, μετοχές, ακίνητα, ακόμη και έπιπλα.

Ο προτεινόμενος νόμος θα αναγκάσει τόσο τις εγχώριες όσο και τις υπερπόντιες συμμετοχές να κατατίθενται σε εγκεκριμένες τράπεζες είτε στην Αργεντινή είτε σε ξένες τράπεζες που ελέγχονται από την κεντρική τράπεζα ή την επιτροπή τίτλων αυτής της δικαιοδοσίας.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί και θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Βουλής.

Οι αναδυόμενες αγορές αποτελούν εστία υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων, με την Αργεντινή να κατατάσσεται συνολικά στη 13η θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Υιοθέτησης 2022 από την εταιρεία δεδομένων blockchain Chainalysis.

Οι Αργεντινοί έχουν παρασυρθεί στην κρυπτογράφηση λόγω του υψηλού πληθωρισμού στη χώρα και της ευκολίας χρήσης τους για διασυνοριακές συναλλαγές. Ο πληθωρισμός της Αργεντινής έφτασε σχεδόν στο 72,4% το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Statista .

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/proposed-bill-in-argentina-to-encourage-citizens-to-reveal-crypto-holdings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X