Παρά την αντίρρηση της SEC, το Δικαστήριο τάσσεται υπέρ της συμφωνίας της Binance US και της Voyager
binance SEC Voyager

Παρά την αντίρρηση της SEC, το Δικαστήριο τάσσεται υπέρ της συμφωνίας της Binance US και της Voyager

Η συμφωνία αγοράς περιουσιακών στοιχείων μεταξύ της Binance US και του χρεοκοπημένου δανειστή κρυπτονομισμάτων Voyager Digital φέρεται να έλαβε την αρχική δικαστική έγκριση παρά τις αντιρρήσεις από διάφορες ρυθμιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Το δικαστήριο επιτρέπει στην Binance US να αγοράσει τα περιουσιακά στοιχεία του Voyager

Η προτεινόμενη συμφωνία αγοράς περιουσιακών στοιχείων μεταξύ του αμερικανικού βραχίονα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Binance (Binance US) και του χρεοκοπημένου δανειστή κρυπτονομισμάτων Voyager Digital φέρεται να έλαβε την αρχική έγκριση του δικαστηρίου την Τρίτη.

Το δικαστήριο έδωσε πράσινο φως στη συμφωνία παρά τις αντιρρήσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) και ορισμένων ρυθμιστικών αρχών κρατικών κινητών αξιών. Επιπλέον, η Αμερικανική Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες (CFIUS), ένα διυπηρεσιακό όργανο που εξετάζει τους κινδύνους εθνικής ασφάλειας των ξένων επενδύσεων σε αμερικανικές εταιρείες, έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τη συμφωνία Binance US-Voyager. Το CFIUS είπε σε μια κατάθεση δικαστηρίου στις 30 Δεκεμβρίου ότι η αναθεώρησή του «θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητα των μερών να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης ή τους σχετικούς όρους».

Ο δικηγόρος του Voyager Joshua Sussberg είπε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας της Τρίτης ότι ο δανειστής κρυπτονομισμάτων ανταποκρινόταν στις ανησυχίες που έθεσε το CFIUS, προσθέτοντας:

Συντονιζόμαστε με την Binance και τους δικηγόρους της για όχι μόνο να ασχοληθούμε με αυτήν την έρευνα, αλλά να υποβάλουμε οικειοθελώς μια αίτηση για να προχωρήσουμε αυτή τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τη συμφωνία με την Binance, οι πελάτες της Voyager θα μεταφερθούν στην πλατφόρμα BinanceUS, εξήγησε ο δικηγόρος, προσθέτοντας ότι η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης πληρωμή 20 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά.

Εάν η συμφωνία κλείσει, οι πελάτες της Voyager θα μπορούν να αποσύρουν τα χρήματά τους για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του περασμένου έτους, όταν η Voyager υπέβαλε αίτηση πτώχευσης.

Η Voyager εκτιμά ότι οι πελάτες θα μπορούν να ανακτήσουν το 51% της αξίας των καταθέσεών τους τη στιγμή που η εταιρεία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, εάν κλείσει η συμφωνία αγοράς περιουσιακών στοιχείων με την Binance US, διευκρίνισε ο Sussberg. Ωστόσο, εάν το CFIUS μπλοκάρει τη συναλλαγή, η Voyager θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα κρυπτονομίσματα που διαθέτει για να αποπληρώσει τους πελάτες, σημείωσε, προσθέτοντας ότι αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα χαμηλότερη πληρωμή για τους χρήστες του Voyager.

Ενώ η συμφωνία αγοράς περιουσιακών στοιχείων μεταξύ της Binance US και της Voyager επιτρέπεται να προχωρήσει, το δικαστήριο διευκρίνισε ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα μπορούν να αντιταχθούν στην τελική έγκριση της πώλησης στο μέλλον.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/despite-sec-objection-court-greenlights-billion-dollar-asset-purchase-deal-between-binance-us-and-voyager/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X