Η Samsung Asset Management θα λανσάρει ένα Bitcoin futures ETF στο Χονγκ Κονγκ
bitcoin

Η Samsung Asset Management θα λανσάρει ένα Bitcoin futures ETF στο Χονγκ Κονγκ

Η Samsung Asset Management Χονγκ Κονγκ (SAMHK) είναι η πιο πρόσφατη εταιρεία που συμμετέχει στον χώρο του διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου Bitcoin (BTC), καθώς έχει πλέον εγκριθεί να καταχωρίσει το “Samsung Bitcoin Futures Active ETF ” στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ από τις 13 Ιανουαρίου.

Η SAMHK είναι θυγατρική του επενδυτικού βραχίονα της Samsung, Samsung Asset Management. Άλλα προϊόντα που αναφέρονται από την εταιρεία περιλαμβάνουν το ETF της παγκόσμιας βιομηχανίας blockchain και το ETF Metaverse Asia Pacific.

Το νέο ETF συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης BTC θα παρακολουθεί την άμεση τιμή του Bitcoin επενδύοντας στο Chicago Mercantile Exchange (CME) Bitcoin Futures και CME Micro-Bitcoin Futures. Η κυκλοφορία του έρχεται καθώς το ενδιαφέρον από κυβερνήσεις και θεσμικούς επενδυτές στην περιοχή αυξάνεται.

Το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ είναι αυτή τη στιγμή η μόνη αγορά στην Ασία που υποστηρίζει το trade of Bitcoin futures ETFs. Οι χρήστες του ανταλλακτηρίου έχουν πρόσβαση στο CSOP Bitcoin Futures ETF, το οποίο ξεκίνησε τον Δεκέμβριο μετά την άντληση 53,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Μια αναφορά απόδοσης που κυκλοφόρησε από την CSOP Asset Management στις 11 Ιανουαρίου δείχνει ότι το προϊόν CSOP Bitcoin Futures ETF κατέγραψε περίπου 12 εκατομμύρια $ σε συνολικό όγκο συναλλαγών από την κυκλοφορία του, με ημερήσιο όγκο συναλλαγών 630.000 $.

«Το Χονγκ Κονγκ είναι η μόνη αγορά στην Ασία όπου τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin είναι εισηγμένα και διαπραγματεύονται στη θεσμική αγορά», δήλωσε ο Park Seong-jin, επικεφαλής της Samsung Asset Management Χονγκ Κονγκ. «Θα είναι μια νέα επιλογή για επενδυτές που ενδιαφέρονται για το Bitcoin ως ανταγωνιστικό προϊόν που αντικατοπτρίζει την εμπειρία τους στη διαχείριση κινδύνου».

Οι μικροεπενδυτές και οι θεσμικοί επενδυτές στην περιοχή έχουν τώρα έναν νέο τρόπο να αποκτήσουν έκθεση στο Bitcoin με νομικά συμβατό τρόπο, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για την αυτοεπιμέλεια ή τη διαχείριση των δικών τους ιδιωτικών κλειδιών. Ενώ πολλοί στην κοινότητα κρύπτο εκτιμούν την ικανότητα να διατηρούν τα δικά τους περιουσιακά στοιχεία, η ευρύτερη επενδυτική κοινότητα είναι πιο άνετη χρησιμοποιώντας αξιόπιστους θεματοφύλακες.

Η Samsung είναι μία από τις πιο δραστήριες μάρκες όσον αφορά την ενασχόληση με την εκκολαπτόμενη αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η Samsung Asset Management Hong Kong Limited κατείχε συνολικά περιουσιακά στοιχεία 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπό διαχείριση το 2022, ενώ η Samsung προεγκατέστησε το δικό της πορτοφόλι blockchain σε όλα τα smartphone Galaxy S22.

Αυτή η τελευταία κίνηση δείχνει ότι η εταιρεία είναι αφοσιωμένη στην κεφαλαιοποίηση της αυξανόμενης δημοτικότητας των κρυπτονομισμάτων, καθώς θέλει να λάβει θέση για να εξυπηρετήσει την παγκόσμια κοινότητα καθώς τα κρυπτονομίσματα γίνονται mainstream.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.kitco.com/news/2023-01-12/Samsung-Asset-Management-to-launch-a-Bitcoin-futures-ETF-in-Hong-Kong.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X