Το 90% των περιουσιακών στοιχείων των χρηστών του WazirX βρίσκονται σε πορτοφόλια Binance, σύμφωνα με την έκθεση Proof-of-Reserves
Uncategorized

Το 90% των περιουσιακών στοιχείων των χρηστών του WazirX βρίσκονται σε πορτοφόλια Binance, σύμφωνα με την έκθεση Proof-of-Reserves

«Δεν είμαστε μόνο το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρύπτο της Ινδίας σε όγκο, αλλά και η μεγαλύτερη ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων της Ινδίας κατά αποθεματικά», ανέφερε μια ανάρτηση ιστολογίου του WazirX.

Το ινδικό ανταλλακτήριο WazirX κυκλοφόρησε την αναφορά απόδειξης των αποθεματικών και με αυτήν αποκάλυψε ότι το 90% των περιουσιακών στοιχείων των χρηστών του φυλάσσονται σε πορτοφόλια Binance.

Η CoinGabbar, μια πλατφόρμα τρίτου μέρους που παρακολουθεί περιουσιακά στοιχεία κρύπτο, δημοσίευσε την απόδειξη των αποθεματικών του WazirX. Τη στιγμή της σύνταξης της γραφής, το WazirX διέθετε 285 εκατομμύρια δολάρια συνολικών περιουσιακών στοιχείων των χρηστών, που εμφανίζονται με τη μορφή stablecoin USDT, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το δολάριο ΗΠΑ. Από τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των χρηστών, περίπου το 92%, ή 259,07 εκατομμύρια δολάρια, διατηρούνταν σε πορτοφόλια Binance, με 26,45 εκατομμύρια δολάρια σε άλλα ανταλλακτήρια.

“Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει η WazirX είναι μεγαλύτερα από τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει η WazirX για λογαριασμό των χρηστών της”, ανέφερε μια ανάρτηση ιστολογίου της WazirX . “Με αυτό, δεν είμαστε μόνο το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρύπτο της Ινδίας σε όγκο, αλλά και το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρύπτο της Ινδίας σε αποθέματα.”

“Το 90% των περιουσιακών στοιχείων των χρηστών φυλάσσεται σε πορτοφόλια στη Binance και το υπόλοιπο του 10% αποθηκεύεται σε hot και cold wallets”, πρόσθεσε ο WazirX.

Η αποκάλυψη είναι σημαντική επειδή τον Αύγουστο ο συνιδρυτής του WazirX, Nischal Shetty, και ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, είχαν μια δημόσια διαμάχη στο Twitter σχετικά με το ποιος ελέγχει το WazirX.

“Ενώ τα περιουσιακά στοιχεία των χρηστών μπορεί να βρίσκονται σε πορτοφόλια Binance, το WazirX διαθέτει το API που μας δίνει τον έλεγχο των διακριτικών”, δήλωσε ο Rajagopal Menon, αντιπρόεδρος της WazirX.

Ο Shetty έχει πει στο παρελθόν ότι η ομάδα του βρίσκεται σε συζητήσεις με την Binance για αρκετούς μήνες για να επιλύσει το ζήτημα ιδιοκτησίας.

“Οι διαθέσεις στους υπολογαριασμούς Binance ανήκουν μόνο στην WazirX αλλά διατηρούνται στην Binance”, δήλωσε ο Sudeep Saxena, συνιδρυτής της CoinGabbar. “Η εγκυρότητα αυτών των συμμετοχών εξαρτάται από το γεγονός ότι η Binance θα τιμήσει τη ρευστοποίηση της ίδιας. Το ίδιο ισχύει και για άλλα ανταλλακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των CoinDCX και SunCrypto, για τα οποία έχουμε ενσωματώσει την απόδειξη του αποθεματικού.”

Η Binance είπε ότι δεν ελέγχει τις λειτουργίες και τα περιουσιακά στοιχεία των χρηστών της και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει το ποσοστό οποιουδήποτε από τα περιουσιακά στοιχεία των χρηστών τους σε πορτοφόλια στο Binance, αλλά οι χρήστες του Binance μπορούν να είναι σίγουροι ότι έχει κεφάλαια που καλύπτουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία των χρηστών 1:1 .

«Η Binance είναι αξιόπιστη για την παροχή υπηρεσιών πορτοφολιού ως τεχνολογική λύση σε πολλούς χρήστες», δήλωσε εκπρόσωπος της Binance. “Αυτοί οι χρήστες, συμπεριλαμβανομένης της Zanmai (η ινδική οντότητα της μητρικής εταιρείας WazirX στη Σιγκαπούρη) που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες πορτοφολιού μας για τις λειτουργίες της WazirX, έχουν τον έλεγχο και την ευθύνη για τις λειτουργίες των λογαριασμών τους Binance.”

Τη στιγμή της σύνταξης της παρούσας συγγραφής, περισσότερο από το 19% των κεφαλαίων χρηστών του WazirX, το υψηλότερο ποσό ενός διακριτικού, ήταν με τη μορφή shiba inu (SHIB), με κατοχές ethereum (ETH) και bitcoin (BTC) στο 9,37% και 8,28%, αντίστοιχα.

Αρκετές από τις πιο εξέχουσες πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων της Ινδίας έχουν δημοσιεύσει αναφορές απόδειξης αποθεματικού τώρα, αλλά τις ημέρες μετά την κατάρρευση του FTX οι περισσότερες είτε αρνήθηκαν να σχολιάσουν είτε δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλια όταν ρωτήθηκαν αν θα δημοσιεύσουν δημόσια τα αποθεματικά τους ή κάνε μια απόδειξη αποθεμάτων “Merkle tree”.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2023/01/11/90-of-wazirxs-user-assets-are-in-binance-wallets-according-to-proof-of-reserves-report/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X