Κορυφαίοι καλλιτέχνες NFT ξεκινούν έργα στο Instagram και ξεπουλάνε σε δευτερόλεπτα
NFT

Κορυφαίοι καλλιτέχνες NFT ξεκινούν έργα στο Instagram και ξεπουλάνε σε δευτερόλεπτα

Η πλατφόρμα διευκόλυνε επιτυχημένα NFT drops από καλλιτέχνες όπως οι Micah Johnson, Drifter Shoots και Refik Anadol, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ των πλατφορμών Web2 και της τεχνολογίας Web3.

Το Instagram είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, με περίπου 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως. Στις αρχές του περασμένου έτους, η μητρική της εταιρεία Meta Platforms άρχισε να δοκιμάζει την κοινή χρήση  NFT, επιτρέποντας σε επιλεγμένους χρήστες να συνδέονται με τα ψηφιακά τους πορτοφόλια και να παρουσιάζουν NFT που είτε δημιούργησαν είτε αγόρασαν.

Η δυνατότητα απέκτησε έλξη καθώς οι δημιουργοί και οι συλλέκτες NFT είδαν μελλοντικές ευκαιρίες να παρουσιάσουν τα ψηφιακά τους στοιχεία σε ένα ευρύτερο κοινό καταναλωτών που ήταν περίεργοι για το Web3. Κάποιοι μάλιστα πρότειναν ότι η προγραμματισμένη υποστήριξη του Instagram θα μπορούσε να βοηθήσει τα NFT να φτάσουν τελικά στην υιοθέτηση του mainstream λόγω της εκτεταμένης εμβέλειάς του.

Ενθαρρυμένο από τα θετικά σχόλια και πρόθυμο να αγκαλιάσει την οικονομία των δημιουργών, το Instagram άρχισε σιγά-σιγά να επεκτείνει τη λειτουργία Digital Collectibles, επιτρέποντας σε επιλεγμένους ψηφιακούς καλλιτέχνες να αρχίσουν να κόβουν και να πωλούν NFT απευθείας στην πλατφόρμα .

Η προσθήκη των συναλλαγών NFT για μια πλατφόρμα όπως το Instagram είναι λογική λαμβάνοντας υπόψη το τεράστιο παγκόσμιο κοινό της. Η δυνατότητα εκθέτει τους χρήστες σε έννοιες του Web3, πολλές για πρώτη φορά, με τρόπο που δεν προσθέτει τριβή στο βασικό επιχειρηματικό μοντέλο του Instagram. Οι χρήστες στο Instagram πληρώνουν επίσης για NFT σε νόμισμα fiat, εξαλείφοντας μια κατά τα άλλα δύσκολη ράμπα για τους νεοεισερχόμενους στο Web3.

Αλλά η προσέλκυση ενός εγγενούς κοινού στο Web3 θέτει περισσότερες προκλήσεις. Θα ενδιαφερόντουσαν οι έμπειροι συλλέκτες NFT να αγοράσουν περιουσιακά στοιχεία που πωλούνται σε μια εξαιρετικά συγκεντρωτική πλατφόρμα Web2; Επιπλέον, οι αγορές εντός εφαρμογής στο Instagram υπόκεινται σε υψηλές χρεώσεις μεταξύ 15% και 30% από την Apple και την Google, με αποτέλεσμα μικρότερο κέρδος για τους πωλητές.

Παρόλα αυτά, οι πρώιμες πωλήσεις NFT στην πλατφόρμα ήταν επιτυχημένες, με τις συλλογές να εξαντλούνται γρήγορα. Η στρατηγική του Instagram να στρατολογεί γνωστούς καλλιτέχνες NFT για να διαφημίσουν τη νέα λειτουργία λειτούργησε με δύο τρόπους – προσέλκυσε τους συλλέκτες NFT και βοήθησε να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των χρηστών Web2 και Web3.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/web3/2023/01/11/top-nft-artists-are-launching-projects-on-instagram-and-selling-out-in-seconds/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X