Η FTX έχει ανακτήσει «πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια» σε περιουσιακά στοιχεία
FTX

Η FTX έχει ανακτήσει «πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια» σε περιουσιακά στοιχεία

Η ανακοίνωση αυξάνει σημαντικά το συνολικό FTX που έχει ανακάμψει από την κατάθεση πτώχευσης πέρυσι, αλλά εξακολουθεί να είναι μικρότερο από το συνολικό ποσό που οφείλονται στους πελάτες.

Το ανταλλακτήριο FTX έχει ανακτήσει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάφορα περιουσιακά στοιχεία, χωρίς να περιλαμβάνονται άλλα 425 εκατομμύρια δολάρια σε κρύπτο που κατέχει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις Μπαχάμες, δήλωσε ένας δικηγόρος πτώχευσης κατά τη διάρκεια ακρόασης την Τετάρτη.

Υπάρχει ακόμα ένα ποσό που λείπει από τα οφειλόμενα στους πελάτες και το ποσό είναι ακόμα ασαφές, είπε ο δικηγόρος.

«Έχουμε εντοπίσει πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια μετρητά, ρευστοποιήσιμα κρυπτονομίσματα και ρευστοποιήσιμους επενδυτικούς τίτλους που μετρώνται στην αξία της ημερομηνίας αναφοράς. [Απλώς] δεν αποδίδει καμία αξία σε κατοχές δεκάδων μη ρευστοποιήσιμων διακριτικών κρυπτονομισμάτων, όπου οι διαθέσεις μας είναι τόσο μεγάλες σε σχέση με το σύνολο παρέχουμε ότι οι θέσεις μας δεν μπορούν να πωληθούν χωρίς να επηρεαστεί ουσιαστικά η αγορά για το διακριτικό», δήλωσε ο δικηγόρος της Landis Rath & Cobb Adam Landis εκ μέρους της FTX.

Η ανακοίνωση αυξάνει σημαντικά τις συνολικές απαιτήσεις της FTX που κατέχει, αφού η νέα ηγεσία της εταιρείας είπε ότι θα μπορούσε να βρει μόνο κάτι περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στις 20 Δεκεμβρίου 2022. Το συνολικό ποσό που οφείλει η FTX στους πιστωτές της είναι ακόμα ασαφές. Στις αρχικές δηλώσεις πτώχευσης , η διοίκηση της εταιρείας έλεγξε το πλαίσιο που έδειχνε ένα ποσό μεταξύ 1 και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Sam Bankman-Fried έδωσε εντολή στον Gary Wang, να δημιουργήσει μια «backdoor» για να δανειστεί η Alameda από πελάτες FTX χωρίς την άδειά τους, είπε ο Landis. Πρόσθεσε ότι ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος δημιούργησε ένα πιστωτικό όριο αξίας 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το ανταλλακτήριο στο εμπορικό σκέλος.

“Ξέρουμε τι έκανε η Alameda με τα χρήματα. Αγόρασε αεροπλάνα, σπίτια, έκανε πάρτι, έκανε πολιτικές δωρεές. Έκανε προσωπικά δάνεια στους ιδρυτές της. Χορηγούσε το FTX Arena στο Μαϊάμι, μια ομάδα της Formula 1, το League of Legends, το Coachella και πολλές άλλες επιχειρήσεις, εκδηλώσεις και προσωπικότητες», είπε ο Λάντις.

Πρόσθεσε ότι αυτό έχει οδηγήσει σε «έλλειμμα αξίας» για την αποπληρωμή πελατών και πιστωτών.

“Το ύψος του ελλείμματος δεν είναι ακόμη σαφές. Θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της δεξαμενής αξιώσεων και τις προσπάθειές μας για ανάκτηση. Όμως κάθε εβδομάδα πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση των εργασιών που απαιτούνται για την εκτίμηση των ανακτήσεων για τους σκοπούς ενός σχεδίου αναδιοργάνωσης.” είπε ο Λάντις.

Η Chief Financial Officer Mary Cilia εκτίμησε ότι τον Δεκέμβριο η εταιρεία θα μπορούσε να ολοκληρώσει αυτό το έργο μέχρι τον Απρίλιο. Ωστόσο, ο δικαστής John Dorsey του Πτωχευτικού Δικαστηρίου του Ντέλαγουερ όρισε προθεσμία στις 15 Μαρτίου στην ακρόαση της Τετάρτης. Ο Brian Glueckstein της Sullivan & Cromwell είπε ότι μπορεί να υπάρχουν έως και 9 εκατομμύρια πιστωτές, επαναλαμβάνοντας έναν αριθμό που έγινε από τον Kevin Cofsky, συνεργάτη με την Parella Weinberg Partners, μια εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών.

Ο Landis μίλησε επίσης για μια πρόσφατα ανακοινωθείσα συμφωνία συνεργασίας με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Μπαχάμες, λέγοντας ότι ήταν «ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την ευθυγράμμιση των κινήτρων και τη μεγιστοποίηση των κοινών ανακτήσεων».

“Δεν έχει σημασία ποιος εισπράττει 1 $ για τους πελάτες, αρκεί να το παίρνουν οι πελάτες”, είπε ο Landis. «Έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας με την επίσημη επιτροπή πιστωτών και το JPL των Μπαχάμες για να διερευνήσουμε εναλλακτικές λύσεις για την πώληση ή την αναδιοργάνωση της διεθνούς πλατφόρμας».

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2023/01/11/ftx-has-recovered-over-5b-in-assets-bankruptcy-attorney-says/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X