Η Coinbase θα μειώσει άλλο 20% του εργατικού δυναμικού της στο δεύτερο κύμα απολύσεων
coinbase

Η Coinbase θα μειώσει άλλο 20% του εργατικού δυναμικού της στο δεύτερο κύμα απολύσεων

Το ανταλλακτήριο Coinbase ανακοίνωσε ένα περαιτέρω σχέδιο αναδιάρθρωσης που περιλαμβάνει τη μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά 950 υπαλλήλους για τη μείωση του λειτουργικού κόστους εν μέσω της bear market.

Το σημαντικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase ξεκινά το 2023 με περισσότερες απολύσεις, αφήνοντας να φύγει άλλο 20% των υπαλλήλων του σε ένα δεύτερο μεγάλο κύμα απολύσεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase, Brian Armstrong, ανακοίνωσε επίσημα στις 10 Ιανουαρίου ότι θα περικόψει 950 θέσεις εργασίας ως μέρος των μέτρων της εταιρείας για μείωση του λειτουργικού κόστους κατά περίπου 25% εν μέσω του συνεχιζόμενου χειμώνα κρύπτο.

Ο Άρμστρονγκ τόνισε ότι το Coinbase είναι «καλά κεφαλαιοποιημένο» και τα κρύπτο «δεν πάνε πουθενά», αλλά η εταιρεία πρέπει να προχωρήσει σε απολύσεις για να διατηρήσει την «κατάλληλη λειτουργική αποτελεσματικότητα». Ως μέρος της μείωσης του αριθμού εργαζομένων, η Coinbase θα κλείσει πολλά έργα με «μικρότερη πιθανότητα επιτυχίας», σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, χωρίς να διευκρινίσει ποια έργα θα τερματιστούν.

«Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι τα πρόσφατα γεγονότα θα καταλήξουν να ωφελήσουν σε μεγάλο βαθμό την Coinbase», δήλωσε ο Armstrong, αναφερόμενος στην αυξανόμενη κανονιστική σαφήνεια και τις ευκαιρίες της Coinbase λόγω της αποτυχίας της FTX. Αυτός πρόσθεσε:

«Αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να καρποφορήσουν αυτές οι αλλαγές και πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε την κατάλληλη λειτουργική αποτελεσματικότητα για να αντιμετωπίσουμε τις πτώσεις στην αγορά κρύπτο και να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν».

Η ανακοίνωση ιστολογίου της Coinbase συνοδεύεται από την κατάθεση εντύπου 8-K της εταιρείας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία αναφέρει ότι οι ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις της Coinbase για το 2022 δεν είναι ακόμη διαθέσιμες.

Ως μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης για τη μείωση του λειτουργικού της κόστους, η Coinbase αναμένει να δαπανήσει περίπου 149 έως 163 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων 58 έως 68 εκατομμυρίων δολαρίων σε χρεώσεις μετρητών που σχετίζονται με την απόλυση εργαζομένων και άλλες παροχές αποχώρησης. Η Εταιρεία αναμένει ότι η εκτέλεση του σχεδίου θα έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί έως το δεύτερο τρίμηνο του 2023, σημειώνει η κατάθεση.

Οι τελευταίες απολύσεις έρχονται μήνες αφότου η Coinbase μείωσε αρχικά τον αριθμό των εργαζομένων της κατά 18% τον Ιούνιο του 2022, με την Άρμστρονγκ να αναφέρει μια αρχική οικονομική ύφεση. 

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/coinbase-to-cut-another-20-of-its-workforce-in-the-second-wave-of-layoffs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X