Επιστολή Γερουσιαστών των ΗΠΑ «Ακατάλληλη», δεν θα με παρασύρει, λέει ο δικαστής πτώχευσης του FTX
FTX

Επιστολή Γερουσιαστών των ΗΠΑ «Ακατάλληλη», δεν θα με παρασύρει, λέει ο δικαστής πτώχευσης του FTX

Ο δικαστής John Dorsey δεν φάνηκε εντυπωσιασμένος από τη δικομματική επικοινωνία της Elizabeth Warren, της Cynthia Lummis και δύο άλλων γερουσιαστών.

Μια δικομματική επιστολή τεσσάρων Αμερικανών γερουσιαστών είναι μια «ακατάλληλη» παρέμβαση σε διαδικασίες πτώχευσης που δεν θα επηρεάσει τις δικαστικές αποφάσεις, δήλωσε ο δικαστής του Ντέλαγουερ Τζον Ντόρσεϊ σε ακρόαση την Τετάρτη.

Η επιστολή, από τους John Hickenlooper (D-Colo.), Thom Tillis (RN.C.), Elizabeth Warren (D-Mass.) και Cynthia Lummis (R-Wyo.) ζητούσε να διοριστεί ένας ανεξάρτητος εξεταστής για τη διερεύνηση της κατάρρευσης FTX.

Η επιστολή είναι μια «ακατάλληλη ex parte επικοινωνία», είπε ο Dorsey, χρησιμοποιώντας έναν νομικό όρο για δικαστικές παρεμβάσεις που δεν δίνουν σε όλα τα μέρη την ευκαιρία να εκπροσωπηθούν.

«Θα λάβω τις αποφάσεις μου για τα ζητήματα που αναφέρονται στην επιστολή με βάση μόνο αποδεκτά αποδεικτικά στοιχεία και τα επιχειρήματα των μερών και τα συμφέροντα που παρουσιάστηκαν σε δημόσια συνεδρίαση», είπε ο Ντόρσεϊ. Ο δικαστής του πτωχευτικού δικαστηρίου πρόσθεσε ότι η επιστολή «δεν θα έχει καμία επίδραση στις αποφάσεις μου σε αυτήν την υπόθεση, οι οποίες θα βασίζονται μόνο στα γεγονότα και το δίκαιο που παρουσιάζονται από τα μέρη».

Η επιστολή των γερουσιαστών έθεσε ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα της δικηγορικής εταιρείας Sullivan & Cromwell να εκπροσωπεί αμερόληπτα τα νέα στελέχη της εταιρείας κρύπτο. Η FTX υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις 11 Νοεμβρίου.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2023/01/11/letter-from-us-senators-inappropriate-wont-sway-me-ftx-bankruptcy-judge-says/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X