Το Νεπάλ δίνει εντολή σε παρόχους Διαδικτύου να αποκλείουν ιστότοπους που σχετίζονται με κρύπτο
cryptocurrency governments

Το Νεπάλ δίνει εντολή σε παρόχους Διαδικτύου να αποκλείουν ιστότοπους που σχετίζονται με κρύπτο

Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών του Νεπάλ έχει δώσει οδηγίες σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) να αποτρέψουν κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με κρύπτο.

Οι αρχές του Νεπάλ έχουν λάβει και πάλι μέτρα για να μπλοκάρουν δραστηριότητες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα. Σε μια ειδοποίηση της 8ης Ιανουαρίου , η Αρχή Τηλεπικοινωνιών του Νεπάλ έδωσε εντολή σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) να αποτρέψουν τη λειτουργία και τη διαχείριση «ιστότοπων, εφαρμογών ή διαδικτυακών δικτύων» που σχετίζονται με κρύπτο.

  • Τον Σεπτέμβριο του 2021, η κεντρική τράπεζα της χώρας απαγόρευσε τις δραστηριότητες κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών και της εξόρυξης. Τον Απρίλιο του 2022, η αρχή τηλεπικοινωνιών του Νεπάλ αναζήτησε πληροφορίες από το κοινό σχετικά με οποιονδήποτε συμμετέχει σε παράνομες δραστηριότητες, όπως τα κρυπτονομίσματα.
  • Η τελευταία προειδοποίηση απειλεί νομικά μέτρα κατά των ISP και των παρόχων υπηρεσιών email, εάν λάβει χώρα οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετική με κρύπτο στις πλατφόρμες τους. Η ειδοποίηση ανέφερε ότι οι συναλλαγές σε εικονικό νόμισμα που είναι παράνομες στη χώρα “αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες”.
  • Παρά την απαγόρευση, το Νεπάλ κατέλαβε την 16η θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Υιοθέτησης Κρυπτογράφησης 2022 της Chainalysis, μπροστά από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ινδονησία.
  • Το Νεπάλ είναι μία από τις εννέα χώρες μαζί με την Κίνα, την Αλγερία, το Μπαγκλαντές, την Αίγυπτο, το Ιράκ, το Μαρόκο, το Κατάρ και την Τυνησία που έχουν θεσπίσει απόλυτη απαγόρευση των κρύπτο, σύμφωνα με έκθεση της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/coinbase-to-cut-another-20-of-its-workforce-in-the-second-wave-of-layoffs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X