Το Crypto.com διαγράφει το USDT Stablecoin της Tether για Καναδούς χρήστες
crypto.com Stablecoin

Το Crypto.com διαγράφει το USDT Stablecoin της Tether για Καναδούς χρήστες

Η κίνηση έρχεται αφότου οι Καναδοί Διαχειριστές Κινητών Αξιών δεσμεύτηκαν για ισχυρότερη εποπτεία των ανταλλαγών κρύπτο μετά την κατάρρευση της FTX.

Το Crypto.com , ένα από τα κορυφαία ανταλλακτήρια παγκοσμίως σε όγκο, θα διαγράψει το stablecoin USDT της Tether, το οποίο συνδέεται με το δολάριο , από την πλατφόρμα συναλλαγών του για χρήστες που εδρεύουν στον Καναδά, σύμφωνα με ένα email που έστειλε η εταιρεία στους πελάτες.

Η εταιρεία έλαβε την απόφαση «σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς του Οντάριο (OSC) ως μέρος της δέσμευσής μας για προεγγραφή για περιορισμένη άδεια αντιπροσώπου», δήλωσε εκπρόσωπος του ανταλλακτηρίου σε ένα email .

Όλα τα ζεύγη συναλλαγών USDT, οι συναλλαγές, οι καταθέσεις και οι αναλήψεις θα διαγραφούν έως τις 31 Ιανουαρίου, 1 μ.μ. EST, το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνεχίζεται. Όλες οι υπόλοιπες καταθέσεις χρηστών USDT στο ανταλλακτήριο μετά από αυτό το χρονικό διάστημα θα μετατραπούν σε USDC .

Η δράση του Crypto.com έρχεται καθώς οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο εντείνουν τον έλεγχο των centralized exchanges στον απόηχο της δραματικής κατάρρευσης του FTX, ενώ την ίδια στιγμή ο ανταγωνισμός μεταξύ των κορυφαίων stablecoin αυξάνεται.

Οι Canadian Securities Administrators (CSA), ο κορυφαίος ρυθμιστικός φορέας κινητών αξιών της χώρας που αποτελείται από ρυθμιστικές αρχές από 10 επαρχίες και τρεις επικράτειες, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα ενισχύσει την εποπτεία του στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων «επεκτείνοντας τις υπάρχουσες απαιτήσεις» για πλατφόρμες συναλλαγών που λειτουργούν στη χώρα. Η CSA είπε ότι «συνεχίζει να παρακολουθεί και να αξιολογεί την παρουσία και τον ρόλο των stablecoins στις καναδικές κεφαλαιαγορές», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου .

Το USDT είναι το πιο δημοφιλές stablecoin με κεφαλαιοποίηση αγοράς 66 δισεκατομμυρίων δολαρίων και βρίσκεται σε έντονο ανταγωνισμό για μερίδιο αγοράς με το USDC ( 44 δισεκατομμύρια δολάρια ) και το Binance USD που εκδόθηκε από το PAXOS ( 16 δισεκατομμύρια δολάρια ). Το διακριτικό είναι ένα αναπόσπαστο εργαλείο για την αγορά κρυπτονομισμάτων για τη διευκόλυνση των συναλλαγών, αλλά οι διαμάχες γύρω από τον εκδότη του Tether και τα περιουσιακά στοιχεία που φαινομενικά υποστηρίζουν την αξία του αφθονούν για όσο καιρό υπάρχει.

Ο αναλυτής κρύπτο John Paul Koning είπε στο CoinDesk ότι οι καναδικές πλατφόρμες συναλλαγών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ήταν ιστορικά απρόθυμες να καταχωρίσουν το USDT. Η Coinberry απαγόρευσε το USDT από την πλατφόρμα της, όπως και η Wealthsimple , σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στην CSA το 2021.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/markets/2023/01/10/cryptocom-delists-tethers-usdt-stablecoin-for-canadian-users/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X