Ο πρώην επικεφαλής μηχανικής της FTX, Nishad Singh, αναζητά συμφωνία από τις ομοσπονδιακές αρχές: Έκθεση
FTX

Ο πρώην επικεφαλής μηχανικής της FTX, Nishad Singh, αναζητά συμφωνία από τις ομοσπονδιακές αρχές: Έκθεση

Ο Singh μπορεί να έχει πληροφορίες κλειδί για να δείξει πώς ο Sam Bankman-Fried παραβίασε πολλούς ομοσπονδιακούς νόμους για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας.

Ένας άλλος από τους πρώην έμπιστους και συγκάτοικους του Sam Bankman-Fried λέγεται ότι συνεργάζεται με το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης με την ελπίδα να επιτύχει συμφωνία ένστασης, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg .

Ο Nishad Singh, πρώην διευθυντής μηχανικής της FTX και συγκάτοικος του Bankman-Fried , λέγεται ότι συναντήθηκε με τους εισαγγελείς σε μια «συνεδρίαση προσφοράς». Τέτοιες συναντήσεις συχνά περιλαμβάνουν μια προσφορά «περιορισμένης ασυλίας» για να ενθαρρύνουν τον ερωτώμενο να μιλήσει ελεύθερα. Ο Σινγκ δεν έχει κατηγορηθεί για αδικοπραγία.

Η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Alameda Research Caroline Ellison και ο πρώην CTO της FTX, Gary Wang , παραδέχθηκαν και οι δύο ένοχοι για απάτη.

Κεντρικό στοιχείο της συμφωνίας του Singh είναι οι πληροφορίες για τις μεγάλες δωρεές της FTX και του Bankman-Fried σε διάφορες πολιτικές εκστρατείες, σύμφωνα με το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Singh έχει δωρίσει προσωπικά περισσότερα από 9,3 εκατομμύρια δολάρια σε πρωτοβουλίες ευθυγραμμισμένες με το Δημοκρατικό Κόμμα από το 2020. Τον Απρίλιο του 2021, η επιτροπή πολιτικής δράσης Mind The Gap, που ιδρύθηκε από τη μητέρα του Bankman-Fried, έλαβε δωρεά 1 εκατομμυρίου δολαρίων από τον Singh.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα του Νοεμβρίου , ο Singh έλαβε 543 εκατομμύρια δολάρια σε δάνεια από την Alameda Research. Η πρώην θυγατρική της FTX καταγράφεται ότι χορηγεί δάνεια 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συνδεδεμένα μέρη.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2023/01/10/ftxs-former-engineering-chief-nishad-singh-looking-for-deal-from-feds-report/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X