Η Signature Bank υποβαθμίζεται από την Jefferies λόγω της συρρίκνωσης των επιχειρήσεων κρύπτο
Banks cryptocurrency

Η Signature Bank υποβαθμίζεται από την Jefferies λόγω της συρρίκνωσης των επιχειρήσεων κρύπτο

Η απόφαση της διοίκησης της Signature Bank (SBNY) να συρρικνώσει την επιχείρηση καταθέσεων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων είναι κατανοητή δεδομένης της πρόσφατης αναταραχής στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, αλλά ο αρνητικός αντίκτυπος στο καθαρό επιτοκιακό περιθώριο (NIM) και στο καθαρό εισόδημα από τόκους (NII) υποτιμάται, δήλωσε ο Ken Usdin της Jefferies σε έκθεσή του τη Δευτέρα.
Ο Usdin υποβάθμισε την SBNY σε διακράτηση από αγορά και μείωσε την τιμή-στόχο στα 124 δολάρια από 185 δολάρια. Οι μειώσεις της αξιολόγησης και του στόχου τιμής έρχονται μετά την πτώση της μετοχής κατά 67% από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους. Οι μετοχές υποχωρούν οριακά στα 116 δολάρια στις πρώτες συνεδριάσεις της Δευτέρας.
Η συρρίκνωση των καταθέσεων κρύπτο κατά 8 έως 10 δισ. δολάρια και η αντικατάστασή τους με δανεισμό χονδρικής με κόστος περίπου 4,25% θα οδηγήσει σε σημαντική επαναφορά του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου τα επόμενα τρίμηνα, δήλωσε ο Usdin. Ενώ η διοίκηση σχεδιάζει να αποπληρώσει κάποια δάνεια με την αύξηση των βασικών καταθέσεων, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για τις άλλες δραστηριότητες της τράπεζας να δημιουργήσουν αυτή την ανάπτυξη, σύμφωνα με την έκθεσή του.
Η Signature στις αρχές Δεκεμβρίου δήλωσε ότι σχεδιάζει να συρρικνώσει τις καταθέσεις της που συνδέονται με κρυπτονομίσματα, σηματοδοτώντας μια απομάκρυνση της τράπεζας από τον κλάδο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X