Η Jefferies ξεκινά την κάλυψη της Coinbase με αξιολόγηση “Hold” για τις βραχυπρόθεσμες ανησυχίες της
coinbase

Η Jefferies ξεκινά την κάλυψη της Coinbase με αξιολόγηση “Hold” για τις βραχυπρόθεσμες ανησυχίες της

Το ανταλλακτήριο έχει αντοχή λόγω του υγιούς ισολογισμού του, της προληπτικής προσέγγισης της κανονιστικής συμμόρφωσης, της λογικής διαχείρισης κινδύνων και της νομιμότητας ως δημόσια εταιρεία, αναφέρει η έκθεση.

Το premium brand της Coinbase (COIN) ως χερσαία και ρυθμιζόμενη οντότητα με υγιή ισολογισμό θα επιτρέψει στο ανταλλακτήριο να ξεπεράσει τις επιπτώσεις από την κατάρρευση του αντιπάλου FTX, αναφέρει η Jefferies σε ερευνητική έκθεση τη Δευτέρα.
Ο χρηματιστής ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής με αξιολόγηση “hold” και τιμή-στόχο 35 δολάρια. Η αξιολόγηση έρχεται μετά την υποβάθμιση από τον αντίπαλο χρηματιστή Cowen της μετοχής, η οποία κατέρρευσε 86% πέρυσι, σε market perform από outperform την Πέμπτη, επικαλούμενη έλλειψη σαφήνειας σχετικά με την πιθανή ανάκαμψη του όγκου συναλλαγών μετά την κατάρρευση της FTX. Οι μετοχές της Coinbase αυξήθηκαν κατά 14% στις πρώτες συναλλαγές στα 37,94 δολάρια.
“Η πτώση της FTX έθεσε υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια, την προστασία και τη νομιμότητα του ευρύτερου οικοσυστήματος κρύπτο”, ανέφερε η έκθεση, επιδεινώνοντας ένα ήδη δύσκολο λειτουργικό περιβάλλον, καθώς οι όγκοι συναλλαγών λιανικής κατέρρευσαν μαζί με τις τιμές των κρύπτο.
Η Coinbase θα δεχτεί “έντονες πιέσεις βραχυπρόθεσμα”, καθώς η πελατειακή της βάση λιανικής εμπορεύεται λιγότερο συχνά στην bear market, αλλά η εταιρεία έχει αντοχή λόγω του υγιούς ισολογισμού της με πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, της προληπτικής προσέγγισής της στη ρυθμιστική συμμόρφωση, της συνετής διαχείρισης κινδύνων και της νομιμότητάς της ως εισηγμένη και ελεγμένη εταιρεία, αναφέρεται στο σημείωμα.
Το ανταγωνιστικό τοπίο θα είναι λιγότερο πολυπληθές για την Coinbase μετά το FTX, αλλά η Jefferies εξακολουθεί να αναμένει μια αστοχία του top-line στο τέταρτο τρίμηνο λόγω του χαμηλότερου όγκου συναλλαγών λιανικής. Η εταιρεία είναι πιθανό να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου προς τα τέλη Φεβρουαρίου, με βάση τα προηγούμενα μοτίβα.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/markets/2023/01/09/jefferies-initiates-coverage-of-crypto-exchange-coinbase-with-hold-rating/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X