Επικεφαλής της Metropolitan Bank για την έξοδο από τα κρύπτο
Banks cryptocurrency

Επικεφαλής της Metropolitan Bank για την έξοδο από τα κρύπτο

Η τράπεζα επικαλέστηκε τις πρόσφατες εξελίξεις στον κλάδο των κρύπτο ως έναν από τους λόγους για την κίνηση αυτή.

Η Metropolitan Bank πρόκειται να τερματίσει τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τα κρύπτο λόγω των “πρόσφατων εξελίξεων” στον κλάδο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
Μία από τις λίγες αμερικανικές τράπεζες που εξυπηρετούν ανοιχτά τη βιομηχανία κρύπτο τα τελευταία χρόνια, η μητρική τράπεζα του δανειστή με έδρα τη Νέα Υόρκη, η Metropolitan Bank Holding (MCB), ανακοίνωσε την απόφαση να εγκαταλείψει τη Δευτέρα την καθετοποιημένη αγορά που σχετίζεται με τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία.
“Η απόφαση αυτή προκύπτει μετά από προσεκτική εξέταση από το Διοικητικό Συμβούλιο και τη διοίκηση και αντανακλά τις πρόσφατες εξελίξεις στον κλάδο των κρύπτο περιουσιακών στοιχείων, τις ουσιαστικές αλλαγές στο ρυθμιστικό περιβάλλον όσον αφορά τη συμμετοχή των τραπεζών σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία, καθώς και τη στρατηγική αξιολόγηση της επιχειρηματικής υπόθεσης για την περαιτέρω συμμετοχή της MCB αυτή τη στιγμή”, ανέφερε η τράπεζα.
Είναι πιθανό η τράπεζα να αναφέρεται στις συνεχιζόμενες επιπτώσεις από την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρύπτο FTX στα τέλη του περασμένου έτους και στις ανησυχίες ότι τυχόν χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν τον κλάδο θα υπόκεινται σε αυστηρότερη ρυθμιστική εποπτεία στο μέλλον ως αποτέλεσμα.
Η τράπεζα δήλωσε ότι αναμένει “ελάχιστες οικονομικές επιπτώσεις από την έξοδο”. Οι τέσσερις πελάτες της στον τομέα των κρύπτο αντιπροσώπευαν περίπου το 1,5% των συνολικών εσόδων της και το 6% των καταθέσεών της. Τα στοιχεία αυτά ισοδυναμούν με περίπου 1 εκατ. δολάρια σε έσοδα και 342 εκατ. δολάρια σε καταθέσεις, με βάση τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2022 που ανακοίνωσε η εταιρεία τον Οκτώβριο.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2023/01/09/metropolitan-bank-heads-for-crypto-exit/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X