Ο δισεκατομμυριούχος Mark Cuban προειδοποιεί για την επόμενη έκρηξη κρύπτο από το Wash Trades
cryptocurrency

Ο δισεκατομμυριούχος Mark Cuban προειδοποιεί για την επόμενη έκρηξη κρύπτο από το Wash Trades

Ο Mark Cuban, ένας σταρ του Shark Tank και ιδιοκτήτης της ομάδας του ΝΒΑ Dallas Mavericks, προειδοποίησε ότι η επόμενη έκρηξη κρύπτο θα μπορούσε να προέλθει από «την ανακάλυψη και την κατάργηση των συναλλαγών πλύσης» σε κεντρικά ανταλλακτήρια. Τα σχόλια του δισεκατομμυριούχου ακολούθησαν την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX που εξαφάνισε δισεκατομμύρια δολάρια κεφαλαίων πελατών.

Mark Cuban στην επόμενη κρύπτο έκρηξη

Ο σταρ του Shark Tank και ιδιοκτήτης της ομάδας του ΝΒΑ Dallas Mavericks, Mark Cuban, μοιράστηκε τις σκέψεις του για την επόμενη έκρηξη κρύπτο με το The Street, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή. Ο δισεκατομμυριούχος είπε:

Νομίζω ότι η επόμενη πιθανή κατάρρευση είναι η ανακάλυψη και η κατάργηση των wash trades στα central exchanges.

«Υπάρχουν υποτίθεται δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγές και ρευστότητα για τοκενς που έχουν πολύ μικρή χρήση», τόνισε ο Cuban. 

Ωστόσο, ο σταρ του Shark Tank παραδέχτηκε: «Δεν έχω να προσφέρω λεπτομέρειες για να υποστηρίξω την εικασία μου».

Τα wash trades είναι από καιρό μια ανησυχία για τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων που προσπαθούν να διογκώσουν τον όγκο συναλλαγών τους. Τα wash trades είναι μεταξύ των πρακτικών χειραγώγησης που απαγορεύονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και οι ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως καταπολεμούν όλο και περισσότερο wash trades που περιλαμβάνουν κρυπτονομίσματα.

Ο Kim Grauer, διευθυντής έρευνας στην εταιρεία ανάλυσης blockchain Chainalysis, είπε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους ότι το wash trading στον χώρο κρύπτο είναι επί του παρόντος «μια νόμιμη γκρίζα περιοχή που όλοι προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς αυτό πρέπει να ρυθμίζεται και τι είναι παράνομο».

Η βιομηχανία κρυπτογράφησης υποφέρει επίσης από τον απόηχο της κατάρρευσης της FTX, το οποίο κήρυξε πτώχευση τον Νοέμβριο. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX, Sam Bankman-Fried (SBF) κατηγορήθηκε για πολλαπλές κατηγορίες απάτης. Ωστόσο, δήλωσε αθώος για αυτές τις κατηγορίες.

Ο Cuban είπε τον Νοέμβριο ότι αν ήταν Bankman-Fried, θα «φοβόταν να πάει φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα». Τόνισε: «Σίγουρα ακούγεται άσχημο». Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks εξήγησε προηγουμένως ότι οι πρόσφατες εκρήξεις στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένης της έκρηξης της FTX, ήταν «τραπεζικές εκρήξεις» και όχι «εκρήξεις κρυπτονομισμάτων».

Το αστέρι του Shark Tank πιστεύει ότι το bitcoin είναι μια καλή επένδυση . αποκάλεσε τους επενδυτές χρυσού «χαζούς». Αποκάλυψε επίσης ότι επενδύει σε κρύπτο επειδή αναμένει ότι τα έξυπνα συμβόλαια «έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη δημιουργία πολύτιμων εφαρμογών».

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/billionaire-mark-cuban-warns-of-next-crypto-implosion-coming-from-wash-trades/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X