Ο Διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας ζητά υποχρεωτική αδειοδότηση για εταιρείες κρύπτο
Uncategorized

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας ζητά υποχρεωτική αδειοδότηση για εταιρείες κρύπτο

Η Γαλλία πρέπει να υιοθετήσει ένα καθεστώς αδειοδότησης για τους παρόχους υπηρεσιών κρύπτο, πρότεινε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας. Σύμφωνα με το στέλεχος, η ανάγκη να ενισχυθεί η ρυθμιστική εποπτεία πηγάζει από την «διαταραχή» στον κλάδο κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Η αδειοδότηση θα πρέπει να αντικαταστήσει την εγγραφή για εταιρείες κρύπτο στη Γαλλία, λέει ο κυβερνήτης Galhau

Ο κυβερνήτης της Banque de France, Francois Villeroy de Galhau, ζήτησε να υποβληθούν οι επιχειρήσεις κρύπτο σε αυστηρότερες ρυθμιστικές απαιτήσεις. Πρέπει να εισαχθεί η αδειοδότηση αντί της τρέχουσας εγγραφής ως απάντηση στην πρόσφατη αστάθεια στον τομέα, επέμεινε.

Ο De Galhau πιστεύει επίσης ότι το Παρίσι δεν θα πρέπει να διστάσει, αλλά να δράσει ακόμη και πριν τεθούν σε ισχύ οι επερχόμενοι κανονισμοί της ΕΕ και να καταστήσει υποχρεωτικό για τους παρόχους υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων (DASP) να λαμβάνουν άδειες από τη γαλλική κυβέρνηση, ανέφερε το Bloomberg.

Περίπου 60 πλατφόρμες που εργάζονται με κρυπτονομίσματα έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής στο Autorité des Marchés Financiers ( AMF ), την αρχή χρηματοοικονομικών αγορών της Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένων παγκόσμιων παικτών όπως η Binance , το μεγαλύτερο ανταλλακτίριο στον κόσμο.

Οι άδειες εξακολουθούν να είναι προαιρετικές και δεν υπάρχουν ακόμη κάτοχοι άδειας μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών ψηφιακών στοιχείων που είναι εγγεγραμμένοι στη Γαλλία. Μιλώντας σε εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού τομέα την Πέμπτη, ο Villeroy de Galhau δήλωσε:

Όλη η διαταραχή το 2022 τροφοδοτεί μια απλή πεποίθηση: είναι επιθυμητό για τη Γαλλία να προχωρήσει σε μια υποχρεωτική αδειοδότηση του DASP το συντομότερο δυνατό, αντί για απλή εγγραφή.

Οι πάροχοι υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που θέλουν να τους χορηγηθεί άδεια απαιτείται από την AMF να συμμορφώνονται με ορισμένα πρότυπα όσον αφορά την οργάνωση, τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους και την επιχειρηματική συμπεριφορά, σημειώνει η έκθεση.

Η πρόταση του κυβερνήτη έρχεται αφότου το περασμένο καλοκαίρι βασικά θεσμικά όργανα της ΕΕ και κράτη μέλη κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τη νέα νομοθεσία για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων (MiCA) και πέτυχαν συναίνεση για μια σειρά νέων κανόνων κατά του ξεπλύματος χρήματος για τον κλάδο.

Το ρυθμιστικό πακέτο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το 2023, αλλά οι επιχειρήσεις θα έχουν στη διάθεσή τους άλλους 12 έως 18 μήνες για να συμμορφωθούν με αυτό. Οι Βρυξέλλες θέλουν επίσης να υποχρεώσουν τις πλατφόρμες που επεξεργάζονται συναλλαγές κρύπτο για κατοίκους της ΕΕ να αναφέρουν στις φορολογικές αρχές της Ένωσης.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/bank-of-france-governor-calls-for-mandatory-licensing-for-crypto-companies/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X