Οι δικηγόροι του Sam Bankman-Fried ισχυρίζονται ότι χρειάζεται μετοχές Robinhood «για να πληρώσει για την ποινική του υπεράσπιση»
FTX

Οι δικηγόροι του Sam Bankman-Fried ισχυρίζονται ότι χρειάζεται μετοχές Robinhood «για να πληρώσει για την ποινική του υπεράσπιση»

Η νομική ομάδα του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της FTX, Sam Bankman-Fried, κατέθεσε αίτηση σε μια προσπάθεια να σταματήσει τους οφειλέτες του χρηματιστηρίου να ελέγχουν μετοχές της Robinhood αξίας άνω των 450 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε μια δικαστική κατάθεση της 5ης Ιανουαρίου σχετικά με την υπόθεση πτώχευσης της FTX, οι δικηγόροι του Bankman-Fried δήλωσαν ότι οι οφειλέτες της FTX “απέτυχαν να φέρουν το βαρύ φορτίο τους”, αποδεικνύοντας ότι έχουν νόμιμη αξίωση για περισσότερες από 56 εκατομμύρια μετοχές της Robinhood. Η νομική ομάδα επιβεβαίωσε τις αναφορές ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών βρισκόταν στη διαδικασία κατάσχεσης των μετοχών, αλλά δήλωσε ότι o SBF ήταν “υποχρεωμένος να απαντήσει”, δεδομένου του διακυβεύματος που περιβάλλει τα περιουσιακά στοιχεία.

“Ο κ. Bankman-Fried δεν έχει κριθεί ποινικά ή αστικά υπεύθυνος για απάτη και είναι ανάρμοστο για τους οφειλέτες της FTX να ζητούν από το Δικαστήριο να υποθέσει απλώς ότι όλα όσα άγγιξε ποτέ ο κ. Bankman-Fried είναι κατά τεκμήριο δόλια”, αναφέρεται στην κατάθεση, αναφερόμενη στις μετοχές της Robinhood. “Οι οφειλέτες της FTX δεν έχουν αποδείξει ότι έχουν εύλογη πιθανότητα να επιτύχουν επί της ουσίας μια αξίωση δόλιας μεταβίβασης”.

Η δικαστική κατάθεση αναφέρεται στην ποινική υπόθεση των αμερικανικών αρχών κατά του Bankman-Fried, στην οποία αντιμετωπίζει οκτώ ποινικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων απάτη μέσω καλωδίων και παραβίαση των νόμων περί χρηματοδότησης προεκλογικών εκστρατειών. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο SBF “απαιτεί ορισμένα από αυτά τα κεφάλαια για να πληρώσει την ποινική του υπεράσπιση”. Επικαλέστηκαν νομολογία σύμφωνα με την οποία η παρακράτηση των κεφαλαίων θα μπορούσε να “συνιστά ανεπανόρθωτη βλάβη” στην υπεράσπιση κάποιου.

Ο Bankman-Fried ισχυρίστηκε τον Δεκέμβριο – πριν από τη σύλληψή του στις Μπαχάμες και την έκδοσή του στις ΗΠΑ – ότι είχε μόνο 100.000 δολάρια στον τραπεζικό του λογαριασμό. Ωστόσο, δύο άτομα των οποίων τα προσωπικά στοιχεία έχουν διαγραφεί από τα δημόσια έγγραφα έχουν επίσης υπογράψει να είναι εγγυητές για την εγγύηση των 250 εκατομμυρίων δολαρίων, μαζί με τους γονείς του.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX έχει δηλώσει αθώος σε όλες τις κατηγορίες και η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο. Ως όρος της εγγύησής του, ο ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε τον Bankman-Fried να μην έχει πρόσβαση ή να μην μεταφέρει κρυπτονόμισμα ή περιουσιακά στοιχεία από την FTX ή την Alameda. Δεδομένα on-chain είχαν υποδείξει ότι κεφάλαια από πορτοφόλια της Alameda μετακινούνταν εν μέσω των δικαστικών υποθέσεων.

Αν και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μπορεί σύντομα να έχει τον έλεγχο όλων των μετοχών της Robinhood, οι FTX, BlockFi και Bankman-Fried έχουν προηγουμένως εγείρει ξεχωριστά αξιώσεις για διαφορετικούς λόγους. Η BlockFi κατέθεσε αγωγή τον Νοέμβριο, υποστηρίζοντας ότι οι μετοχές τέθηκαν ως εγγύηση για τα δάνεια της εταιρείας στην Alameda Research, ενώ η FTX υποστήριξε ότι οι μετοχές θα πρέπει να ελέγχονται από την εταιρεία όσο προχωρά η υπόθεση πτώχευσης.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/sam-bankman-fried-s-lawyers-claim-he-needs-robinhood-shares-to-pay-for-his-criminal-defense

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X