Οι ΗΠΑ προσθέτουν 223.000 θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, το ποσοστό ανεργίας μειώνεται στο 3,5%
governments / banks

Οι ΗΠΑ προσθέτουν 223.000 θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, το ποσοστό ανεργίας μειώνεται στο 3,5%

Το Bitcoin παρέμεινε σταθερό αμέσως μετά την έκθεση στα 16.750 δολάρια.

Οι ΗΠΑ πρόσθεσαν 223.000 θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, ανέφερε την Παρασκευή το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας στη μηνιαία έκθεσή του για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες, χαμηλότερα από τις αναθεωρημένες 256.000 θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο και υψηλότερες από τις προβλέψεις των οικονομολόγων για 200.000.

Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε κατά 3,5%, έναντι προσδοκιών ότι θα παραμείνει στο 3,7%.

Η τιμή του bitcoin ( BTC ) παρέμεινε σταθερή στα 16.750 $ στα λεπτά μετά την δημοσίευση της έκθεσης.

Παρόλο που ο αριθμός των θέσεων εργασίας ξεπέρασε τις προσδοκίες, η τάση επιβράδυνσης της ανάπτυξης είναι σαφής. Τα μηνιαία κέρδη θέσεων εργασίας το πρώτο εξάμηνο του 2022 ήταν συνήθως πάνω από 300.000 και ο αριθμός του Δεκεμβρίου είναι ο χαμηλότερος από τον Απρίλιο του 2021.

Επιπλέον, οι λεπτομέρειες των μισθών που παρακολουθήθηκαν προσεκτικά ήταν πιο ήπιες από τις προβλέψεις. Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν 0,3% τον Δεκέμβριο, από 0,4% αύξηση τον Νοέμβριο και κάτω από τις προσδοκίες για αύξηση 0,4%. Σε ετήσια βάση, οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν 4,6% τον Δεκέμβριο, κάτω από τις προσδοκίες για αύξηση 5%.

Σε συνδυασμό με αναφορές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα που δείχνουν συνεχή αδυναμία στον μεταποιητικό τομέα, τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας μπορεί να είναι αρκετά ώστε η Federal Reserve να σημειώσει ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της το 2022 επιβραδύνουν την οικονομία.

Στη συνεδρίασή της τον Δεκέμβριο, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς μείωσε την αύξηση των επιτοκίων της στο 0,5 της εκατοστιαίας μονάδας από 0,75 της εκατοστιαίας μονάδας που είχε αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς στις τέσσερις προηγούμενες συνεδριάσεις της.

Πριν από την έκθεση για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής, οι traders είχαν διχαστεί για το αν η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες στην επόμενη συνεδρίασή της τον Φεβρουάριο. Μετά την αναφορά, οι αποδόσεις έχουν μετατοπιστεί ελαφρώς περισσότερο προς την προσδοκία για αύξηση 0,25 μονάδων.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2023/01/06/us-adds-better-than-expected-223k-jobs-in-december-unemployment-rate-falls-to-35/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X