Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Celsius Mashinsky μηνύθηκε από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης για εξαπάτηση επενδυτών
Celsius

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Celsius Mashinsky μηνύθηκε από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης για εξαπάτηση επενδυτών

Η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίθια Τζέιμς κατέθεσε μήνυση κατά του πρώην επικεφαλής της αποτυχημένης πλατφόρμας δανεισμού, κατηγορώντας τον για παραπλάνηση των επενδυτών σχετικά με την υγεία της εταιρείας.

Η Γενική Εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης μήνυσε τον Alex Mashinsky , πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Celsius Network, για εξαπάτηση εκατοντάδων χιλιάδων επενδυτών κάνοντας ψευδείς δηλώσεις μεταξύ 2018 και τουλάχιστον Ιουνίου 2022 σχετικά με την κατάσταση της εταιρείας για να ενθαρρύνει τα χρήματα να συνεχίσουν να εισέρχονται.

Η γενική εισαγγελέας Λετίθια Τζέιμς είπε ότι το κράτος σκοπεύει να απαγορεύσει στον Μασίνσκι να δραστηριοποιείται εκεί, εκτός από την αναζήτηση αποζημίωσης και αποκατάστασης για τους επενδυτές που έχουν πληγεί, σύμφωνα με δήλωση της Πέμπτης.

«Ως πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του Celsius, ο Alex Mashinsky υποσχέθηκε να οδηγήσει τους επενδυτές στην οικονομική ελευθερία, αλλά τους οδήγησε σε μια πορεία οικονομικής καταστροφής», ανέφερε η Λετίθια Τζέιμς στη δήλωση.

Η μήνυση κατηγορεί τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του δανειστή κρυπτονομισμάτων ότι έκανε πολλούς ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τον αριθμό των χρηστών Celsius, τις στρατηγικές του για στρατολόγηση επενδυτών και τη φύση του τι επένδυε, ισχυριζόμενος ότι τα χρήματά του πήγαν σε ασφαλείς επενδύσεις χαμηλού κινδύνου με αξιόπιστες επιχειρήσεις. Η μήνυση τον κατηγόρησε επίσης ότι εσφαλμένα ισχυρίστηκε ότι το Celsius ήταν πιο ασφαλής από μια τράπεζα, αν και λειτουργούσε χωρίς τις τυπικές κανονιστικές διασφαλίσεις που ισχύουν για τις τράπεζες στις ΗΠΑ.

Το Celsius πάγωσε τις αναλήψεις πελατών τον Ιούνιο, επικαλούμενο «ακραίες συνθήκες της αγοράς», πριν υποβάλει αίτηση πτώχευσης τον Ιούλιο κατά τη διάρκεια μιας σειράς αποτυχιών κρύπτο του 2022 που συγκλόνισαν τον κλάδο. Ο Mashinsky, ο οποίος παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος τον Σεπτέμβριο , φέρεται να απέσυρε 10 εκατομμύρια δολάρια από το Celsius εβδομάδες πριν η εταιρεία σταματήσει τις αναλήψεις.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2023/01/05/former-celsius-ceo-mashinsky-sued-by-new-york-state-for-defrauding-investors/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X