Ο νομοθέτης του Χονγκ Κονγκ θέλει να μετατρέψει το CBDC σε stablecoin με DeFi
CBDC DEFI governments / banks Stablecoin

Ο νομοθέτης του Χονγκ Κονγκ θέλει να μετατρέψει το CBDC σε stablecoin με DeFi

Ένας αξιωματούχος του Χονγκ Κονγκ πιστεύει ότι ένα stablecoin που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση θα χρησιμεύσει ως καλύτερο σημείο εισόδου στο Web3 σε σύγκριση με τα ιδιωτικά stablecoins.

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ αναζητούν νέα σχέδια για ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CDBC) , προτείνοντας τώρα την έκδοση ενός CBDC με τη μορφή ενός stablecoin που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση.

Ο Wu Jiezhuang, μέλος του Νομοθετικού Συμβουλίου της Ειδικής Διοικητικής Περιφέρειας του Χονγκ Κονγκ, πιστεύει ότι η μετατροπή του ψηφιακού δολαρίου του Χονγκ Κονγκ (e-HKD) σε σταθερό νόμισμα θα παρείχε οφέλη για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών όπως το Web3.

Η επιλογή ανάπτυξης του e-HKD σε stablecoin έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους κινδύνους που σχετίζονται με τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία στο Web3, είπε ο Wu Jiezhuang σε μια συνέντευξη στο China Blockchain News στις 5 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον νομοθέτη, ένας τέτοιος σχεδιασμός του Το ψηφιακό δολάριο του Χονγκ Κονγκ θα βοηθούσε τις αρχές να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στον κλάδο του Web3 και να προστατεύσουν καλύτερα τους χρήστες από ζητήματα όπως οι εισβολές.

«Τα stablecoins που είναι διαθέσιμα αυτήν τη στιγμή στην αγορά εκδίδονται όλα από ορισμένες ιδιωτικές εταιρείες και δεν υπόκεινται σε κυβερνητική επίβλεψη», είπε ο Wu Jiezhuang, αναφερόμενος σε αποτυχίες πολλών έργων stablecoin το 2022, που προκάλεσαν ένα φαινόμενο ντόμινο στην αγορά κρύπτο.

Ο νομοθέτης επεσήμανε επίσης ότι το stablecoin θα μπορούσε να συνδεθεί με αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) για καλύτερη πρόσβαση στα οικοσυστήματα Web3, δηλώνοντας:

«Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ μπορεί να εξετάσει εάν η έκδοση ψηφιακών δολαρίων Χονγκ Κονγκ μπορεί να συνδεθεί με αποκεντρωμένη χρηματοδότηση και να γίνει σημαντικό στοιχείο υποδομής της πλατφόρμας εικονικών συναλλαγών περιουσιακών στοιχείων».

Εκτός από τον ρόλο του ως μέλος του Νομοθετικού Συμβουλίου του Χονγκ Κονγκ, ο Wu Jiezhuang είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της G-Rocket, ενός startup επιταχυντή που στοχεύει να προσελκύσει 1.000 επιχειρήσεις Web3 για να δημιουργήσουν καταστήματα στην πόλη-κράτος τα επόμενα τρία χρόνια. Συνίδρυσε την G-Rocket με το μέλος του νομοθετικού συμβουλίου του Χονγκ Κονγκ, Jonny Ng Kit-Chong το 2016.

Ο Wu Jiezhuang είναι ο τελευταίος κυβερνητικός αξιωματούχος που υπογράμμισε τα πιθανά οφέλη του συνδυασμού CBDC και DeFi. Ο Thomas Moser, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας, δήλωσε τον Σεπτέμβριο του 2022 ότι ένα CBDC θα μπορούσε να προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στο DeFi και να μειώσει τους κινδύνους ανάπτυξής του.

Προηγουμένως, ο Mikkel Morch, εκτελεστικός διευθυντής στο ταμείο αντιστάθμισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ARK36, πρότεινε ότι ένα CBDC δεν χρειάζεται να είναι ανταγωνιστής ενός ιδιωτικού ή αποκεντρωμένου κρυπτονομίσματος. Ταυτόχρονα, ένα CBDC θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει τον ρόλο των ιδιωτικών stablecoins , σημείωσε.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/hong-kong-lawmaker-wants-to-turn-cbdc-into-stablecoin-featuring-defi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X