Ο επικεφαλής της γαλλικής κεντρικής τράπεζας επιθυμεί την αδειοδότηση κρύπτο πριν από τα πρότυπα MiCA
governments / banks

Ο επικεφαλής της γαλλικής κεντρικής τράπεζας επιθυμεί την αδειοδότηση κρύπτο πριν από τα πρότυπα MiCA

Η τρέχουσα αναταραχή στις αγορές κρυπτονομισμάτων δείχνει την ανάγκη για τέτοιες απαιτήσεις το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο τραπεζικός επικεφαλής.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Francois Villeroy de Galhau πιέζει για αυστηρότερες ρυθμιστικές απαιτήσεις για εταιρείες κρύπτο στη Γαλλία, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg .

Αυτό θα ήταν μπροστά από τον κανονισμό ορόσημο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων (MiCA), ο οποίος θα θεσπίσει ένα καθεστώς αδειοδότησης σε όλο το μπλοκ για τις εταιρείες κρύπτο και έχει προγραμματιστεί να ψηφιστεί τον Φεβρουάριο για εφαρμογή το 2024.

Η απόκτηση άδειας στη Γαλλία για παρόχους υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων (DASP) είναι επί του παρόντος προαιρετική και κανένας πάροχος δεν διαθέτει αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με το Bloomberg. Περίπου 60 εταιρείες έχουν τον λιγότερο αυστηρό χαρακτηρισμό «εγγραφής» από την αρχή AMF της γαλλικής αγοράς.

Σύμφωνα με τον Villeroy, η τρέχουσα αναταραχή στην αγορά κρύπτο δείχνει την ανάγκη για απαίτηση αδειοδότησης στη Γαλλία.

«Όλη η διαταραχή το 2022 τροφοδοτεί μια απλή πεποίθηση: είναι επιθυμητό για τη Γαλλία να προχωρήσει σε μια υποχρεωτική αδειοδότηση του DASP το συντομότερο δυνατό, αντί απλώς στην εγγραφή», είπε ο Villeroy την Πέμπτη σε ομιλία του στο Παρίσι, σύμφωνα με το Bloomberg.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2023/01/05/french-central-bank-head-wants-crypto-licensing-ahead-of-mica-standards-bloomberg/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X