Οι ρυθμιστικές αρχές λένε όχι τόσο γρήγορα στην εξαγορά του Voyager Digital απο την BinanceUS
binance

Οι ρυθμιστικές αρχές λένε όχι τόσο γρήγορα στην εξαγορά του Voyager Digital απο την BinanceUS

ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΗΨΗ

  • Οι ρυθμιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της SEC, κατέθεσαν προτάσεις ζητώντας από έναν δικαστή να σταματήσει την εξαγορά του χρεοκοπημένου δανειστή κρυπτονομισμάτων Voyager Digital από την Binance.US έως ότου η εταιρεία αποκαλύψει περισσότερα για τα οικονομικά και τη σχέση της με την παγκόσμια μητρική της εταιρεία. 
  • Οι ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί φορείς που αντιτάχθηκαν ανέφεραν την πιθανότητα ότι τα περιουσιακά στοιχεία θα μπορούσαν να μεταφερθούν στο εξωτερικό και να είναι πιο δύσκολο να ανακτηθούν για λογαριασμό των καταναλωτών. 

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ θέλουν έναν δικαστή να σταματήσει την εξαγορά της Voyager Digital, ενός δανειστή κρυπτονομισμάτων στη διαδικασία πτώχευσης του Κεφαλαίου 11, από την Binance.US έως ότου η εταιρεία αποκαλύψει περισσότερα για τα δικά της οικονομικά και την εταιρική της σχέση με το παγκόσμιο ανταλλακτήριο κρύπτο Binance.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Καταπιστευματοδόχος των ΗΠΑ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και οι κρατικές ρυθμιστικές αρχές από το Νιου Τζέρσεϊ και το Βερμόντ κατέθεσαν προτάσεις αντιρρήσεων για την εξαγορά στο πλαίσιο της διαδικασίας πτώχευσης της Voyager στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης. 

Οι ενστάσεις στοχεύουν στην προτεινόμενη εξαγορά του προβληματικού δανειστή. Οι τρέχουσες γνωστοποιήσεις για την αγορά δεν περιλαμβάνουν “απαραίτητες πληροφορίες”, υποστήριξε η SEC και η επιτροπή αμφισβήτησε την οικονομική ικανότητα της Binance να πραγματοποιήσει τη συναλλαγή άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Οι ρυθμιστικές αρχές εξέφρασαν επίσης ανησυχίες σχετικά με τη σχέση μεταξύ του Binance.US και του παγκόσμιου ανταλλακτηρίου κρύπτο Binance.

Το Γραφείο Κεφαλαιαγοράς του Νιου Τζέρσεϊ τόνισε συγκεκριμένα ότι “μετά τη μεταφορά των νομισμάτων στην Binance.US, η Binance.US θα έχει την ελευθερία να κατευθύνει το κρυπτονόμισμα όπως επιθυμεί, με αποτέλεσμα, χωρίς να το γνωρίζει ο πελάτης, το κρυπτονόμισμα να μπορεί να καταλήξει σε υπεράκτιο λογαριασμό (εκτός ΗΠΑ), εκτός της εμβέλειας των ρυθμιστικών και εκτελεστικών αρχών των ΗΠΑ”.

Η ανησυχία συνδέεται με επιπλοκές που προκαλούνται από το γεγονός ότι οι δραστηριότητες της FTX πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό σε υπεράκτιες περιοχές, καθιστώντας τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών που τοποθετούνται στις Μπαχάμες πιο δυσπρόσιτα. Αυτή η δυναμική έχει προκαλέσει τριβές μεταξύ της κυβέρνησης των Μπαχάμες, της θυγατρικής της FTX στις Μπαχάμες, FTX Digital Markets, και της υπόλοιπης εταιρικής αυτοκρατορίας της FTX καθώς περνάει από τις διαδικασίες πτώχευσης των ΗΠΑ. 

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Sam Bankman-Fried αντιμετωπίζει επίσης ποινικές διώξεις για κακή διαχείριση κεφαλαίων πελατών, που διευκολύνεται από υπεράκτιες οντότητες. Ο συνιδρυτής του FTX, Gary Wang, και η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Alameda Research, Caroline Ellison, έχουν ήδη παραδεχτεί την ενοχή τους για απάτη στην υπόθεση. 

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.theblock.co/post/199276/regulators-say-not-so-fast-to-binance-us-acquisition-of-voyager-digital

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X