Οι πληρωμές κρύπτο συνεχίζουν να αυξάνονται παρά την Bear Market, λέει η τελευταία έκθεση
cryptocurrency

Οι πληρωμές κρύπτο συνεχίζουν να αυξάνονται παρά την Bear Market, λέει η τελευταία έκθεση

Παρά τη συνεχιζόμενη bear market, οι επεξεργαστές πληρωμών κρύπτο BitPay και Coingate κατέγραψαν μια αξιοσημείωτη άνοδο στις πληρωμές με κρυπτογράφηση το 2022, με το Bitcoin να εξακολουθεί να είναι το πιο προτιμώμενο περιουσιακό στοιχείο κρύπτο.

Στην έκθεσή της για το 2022, η Coingate σημείωσε ότι οι πληρωμές σε εμπόρους αυξήθηκαν κατά 63%, με τους πελάτες να ξοδεύουν Bitcoin στο 48% των συναλλαγών, ποσοστό μειωμένο κατά 7,6% από το προηγούμενο έτος.

Περισσότεροι καταναλωτές χρησιμοποίησαν Altcoins το 2022

Σύμφωνα με την Coingate , τα altcoins διεκδίκησαν το 7,6% του μεριδίου αγοράς του Bitcoin το 2021 το 2022, με πελάτες να χρησιμοποιούν USDT, Ethereum , Litecoin , TRON , BNB και ADA. Το USDT της Tether χρησιμοποιήθηκε στο 15% περίπου των συναλλαγών, ενώ οι νεοεισερχόμενες εταιρείες ADA και BNB μπήκαν στην πρώτη 10άδα, αντιπροσωπεύοντας το 1,1% και το 3,5% των πληρωμών, αντίστοιχα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του BitPay, Stephen Pair , σημείωσε ότι οι καταναλωτές ανησυχούσαν λιγότερο για την τιμή του κρυπτονομίσματος και περισσότερο για τις χρεώσεις συναλλαγών το 2022. Συνεπώς, οι πελάτες προτιμούσαν το Litecoin έναντι του Bitcoin για μικρότερες αγορές λόγω των χαμηλότερων τελών συναλλαγών του LTC.

Οι καταναλωτές χρησιμοποιούσαν το Litecoin στο 27% των συναλλαγών των εμπόρων και το Bitcoin στο 41%. Οι πελάτες πιθανότατα επέλεξαν το Bitcoin για μεγαλύτερες αγορές λόγω του πιο εκτεταμένου δικτύου και της σημαντικής «δύναμης εξόρυξης» του.

Η Coingate προβλέπει ότι οι εξελίξεις του Δικτύου Lightning του Bitcoin θα μπορούσαν να δουν την απόδοση και τον όγκο του Bitcoin να αυξηθούν δραματικά τα επόμενα χρόνια.

Το 2022, σχεδόν το 6,29% των πληρωμών Bitcoin της Coingate έγιναν στο Lightning Network, από 4,5% το προηγούμενο έτος.

Το BitPay και το Coingate προστατεύουν τους εμπόρους από την αστάθεια των τιμών μέσω άμεσων διακανονισμών κρύπτο σε fiat.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://beincrypto.com/crypto-payments-continue-to-soar-despite-bear-market-says-latest-report/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X