Η Genesis απολύει το 30% του προσωπικού
Genesis

Η Genesis απολύει το 30% του προσωπικού

Η εταιρεία κρυπτονομισμάτων Genesis μείωσε το 30% του εργατικού της δυναμικού σε δεύτερο γύρο απολύσεων σε λιγότερο από έξι μήνες, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα, καθώς αυξάνεται η πίεση στα στελέχη της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων να μειώσουν το κόστος μιας ύφεσης.

Αρκετές εταιρείες έχουν υποφέρει από τη μείωση της όρεξης των επενδυτών για κρύπτο μετά την έκρηξη του μεγάλου ανταλλακτηρίου FTX τον Σεπτέμβριο. Νωρίτερα την Πέμπτη, η τράπεζα Silvergate Capital Corp (SI.N) που εστιάζει στα κρύπτο , δήλωσε επίσης ότι μείωσε τον αριθμό των απασχολούμενων κατά 40%.

«Καθώς συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες προκλήσεις του κλάδου, η Genesis πήρε τη δύσκολη απόφαση να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων μας παγκοσμίως», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Genesis με έδρα τη Νέα Υόρκη απέλυσε επίσης το 20% των εργαζομένων της τον Αύγουστο. Η εταιρεία έχει τώρα αριθμό εργαζομένων 145, είπε η πηγή, σε σύγκριση με 260 πριν από τους δύο γύρους απολύσεων.

Ο δανειοδοτικός βραχίονας της εταιρείας κρύπτο, Genesis Global Capital, πάγωσε τις αναλήψεις πελατών τον Νοέμβριο, επικαλούμενος «άνευ προηγουμένου εξάρθρωση της αγοράς» μετά την κατάρρευση του μεγάλου ανταλλακτηρίου κρύπτο FTX.

Σε επιστολή προς τους πελάτες την Τετάρτη, η Genesis είπε ότι βρίσκει μια λύση στην κρίση στις δανειακές της δραστηριότητες, αλλά θα χρειαζόταν περισσότερο χρόνο.

Τα υψηλότερα επιτόκια και οι ανησυχίες για μια οικονομική ύφεση έχουν επίσης συσσωρεύσει πίεση στη βιομηχανία κρύπτο, καθώς οι επενδυτές φεύγουν από ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.reuters.com/business/finance/crypto-lender-genesis-lays-off-30-staff-wsj-2023-01-05/?rpc=401&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X