Τα φαρμακεία της Ουκρανίας επιτρέπουν πληρωμές με κρύπτο μέσω Binance Pay
binance

Τα φαρμακεία της Ουκρανίας επιτρέπουν πληρωμές με κρύπτο μέσω Binance Pay

Η Ουκρανία συνεχίζει να υιοθετεί πληρωμές σε κρυπτονομίσματα με το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Ρωσία.

Τα φαρμακεία στην Ουκρανία αγκαλιάζουν τις ψηφιακές πληρωμές εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου, με μια μεγάλη τοπική αλυσίδα που επιτρέπει πληρωμές σε κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin.

Η ANC Pharmacy, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες φαρμακείων στη χώρα, έχει συνεργαστεί με την Binance Ukraine για την έναρξη πληρωμών σε κρυπτονομίσματα μέσω της υπηρεσίας ανεπαφικών πληρωμών με κρυπτονομίσματα Binance Pay.

Η ANC Pharmacy δίνει πλέον τη δυνατότητα στους πελάτες της να προχωρήσουν σε άμεσες πληρωμές ενώ αγοράζουν προϊόντα φαρμακείων μέσω διαδικτύου, ανακοίνωσε επίσημα η αλυσίδα στις 3 Ιανουαρίου.

Η αλυσίδα φαρμακείων  λειτουργεί περισσότερα από 1.000 φαρμακεία σε όλη την Ουκρανία, διαθέτοντας τη δική της διαδικτυακή υπηρεσία φαρμακείων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πληρωμές Binance Pay θα ξεκινήσουν αρχικά στο Κίεβο.

Η νέα λειτουργία πληρωμής θα είναι διαθέσιμη στα φαρμακεία ANC καθώς και σε καταστήματα που λειτουργούν από το ANC Pharmacy όπως το Kopiyka και το Shara. «Το ANC, το Kopiyka και το Shara είναι τα πρώτα φαρμακεία στην Ευρώπη που δέχονται κρυπτογράφηση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Για να προχωρήσουν σε μια πληρωμή κρύπτο, οι χρήστες πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή Binance και στη συνέχεια να μεταβούν στον ιστότοπο του ANC. Αφού επιλέξουν ένα προϊόν για παραγγελία στο διαδίκτυο, οι χρήστες θα μπορούν να πληρώσουν χρησιμοποιώντας το Binance Pay και να παραλάβουν την παραγγελία σε μια προτιμώμενη τοποθεσία.

Η Binance ωθεί ενεργά την παρουσία της στην Ουκρανία τα τελευταία χρόνια. Τον Σεπτέμβριο του 2022, η Binance  συνεργάστηκε με την ουκρανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Varus , επιτρέποντας στους πελάτες να πληρώνουν για αγορές τροφίμων μέσω του Binance Pay Wallet.

Στις αρχές Φεβρουαρίου 2022 – λίγες εβδομάδες πριν εισβάλουν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία – ο γενικός διευθυντής της Binance Ukraine, Kirill Khomyakov, είπε στην Cointelegraph ότι η κυκλοφορία μιας κάρτας Binance στην Ουκρανία ήταν μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές της για το 2022.

Σύμφωνα με τον Khomyakov, οι πληρωμές με κρύπτο μέσω υπηρεσιών όπως η Binance Card δεν έρχονται σε αντίθεση με τους νόμους της Ουκρανίας, επειδή δεν υπάρχει απαγόρευση συναλλαγών που προέρχονται από κρύπτο στη χώρα. Ταυτόχρονα, οι τοπικοί νόμοι δεν επιτρέπουν άμεσες πληρωμές σε κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/ukrainian-pharmacies-enable-crypto-payments-via-binance-pay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X