Ο Sam Bankman-Fried δηλώνει “αθώος” σε κατηγορίες για απάτη και συνωμοσία
FTX

Ο Sam Bankman-Fried δηλώνει “αθώος” σε κατηγορίες για απάτη και συνωμοσία

Ο πρόεδρος της υπόθεσης όρισε ως στόχο την ημερομηνία έναρξης της δίκης στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Sam Bankman-Fried θα δικαστεί τον Οκτώβριο.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Λιούις Κάπλαν, της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης αποφάσισε μια προσωρινή ημερομηνία για την αναμενόμενη εβδομαδιαία δίκη κατά τη διάρκεια της αγωγής του πρώην στελέχους της FTX στο δικαστήριο του Μανχάταν το απόγευμα της Τρίτης. Ο Bankman-Fried, ο οποίος κατηγορείται για οκτώ διαφορετικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής απάτης και των παραβιάσεων χρηματοδότησης εκστρατείας, δήλωσε αθώος για όλες τις κατηγορίες μέσω του δικηγόρου του κατά την έναρξη της ακρόασης.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του πλέον χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου κρύπτο έκανε τη δεύτερη εμφάνισή του σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης την Τρίτη. Η πρώτη εμφάνιση του Bankman-Fried την περασμένη εβδομάδα είχε ως αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί με προσωπική αναγνώριση και, λίγο αργότερα, να επιστρέψει στο σπίτι των γονιών του στην Καλιφόρνια. Αναμενόταν η δήλωση αθωότητάς του σήμερα, σύμφωνα με παλαιότερη αναφορά της Wall Street Journal.

Η βοηθός εισαγγελέα των ΗΠΑ Danielle Sassoon είπε στο δικαστήριο ότι η εισαγγελία αναμένει ότι το μεγαλύτερο μέρος της ανακάλυψής της θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων. Η κυβέρνηση θα παράγει υλικά στα οποία έχει ήδη πρόσβαση εντός των επόμενων εβδομάδων, είπε. Αυτό περιλαμβάνει έγγραφα που μοιράζονται οι δικηγόροι πτώχευσης της FTX.

Ο δικαστής Κάπλαν δέχθηκε επίσης την αίτηση του Bankman-Fried να σφραγίσει τα ονόματα των δύο επιπλέον συνυπογράφων που, εκτός από τους γονείς του, του εγγυήθηκαν εγγύηση ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα μέσα ενημέρωσης μπορούν να αντιταχθούν στη διαγραφή των ταυτοτήτων των υπογραφόντων ομολόγων έως τις 12 Ιανουαρίου. Οι δικηγόροι του Bankman-Fried είχαν υποστηρίξει ότι υπήρχαν ανησυχίες για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα με την αποκάλυψη των ονομάτων των συνυπογράφων.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Sassoon ζήτησε από το δικαστήριο να τροποποιήσει τους όρους των όρων εγγύησης του Bankman-Fried, ζητώντας να του απαγορευτεί η πρόσβαση ή η μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων που συνδέονται με την FTX ή τις συνδεδεμένες οντότητες της. Αναφέρθηκε στην ανακάλυψη της περασμένης εβδομάδας ότι πολλά πορτοφόλια Alameda είχαν αρχίσει να μεταφέρουν κρυπτονομίσματα αξίας χιλιάδων δολαρίων σε άλλα πορτοφόλια.

“Αυτά τα χρήματα είναι πλέον απρόσιτα για τους σκοπούς της κρατικής κατάσχεσης”, είπε ο Σασούν.

Ενώ η υπεράσπιση υποστήριξε ότι ο Bankman-Fried δεν είχε εμπλακεί σε αυτές τις συναλλαγές και στην πραγματικότητα συνεργαζόταν με την εισαγγελία –το οποίο αναγνώρισε ο Sassoon– ο δικαστής αποφάσισε ότι ο Bankman-Fried δεν θα έπρεπε να έχει πρόσβαση ή να μεταφέρει κεφάλαια που σχετίζονται με FTX ή Alameda .

Ο Sassoon είπε επίσης ότι ενώ ο Bankman-Fried είχε αναρτήσει στο Twitter ότι δεν συμμετείχε σε αυτές τις συναλλαγές, είχε «ανατήσει ψευδείς δηλώσεις» στο παρελθόν.

Ο Bankman-Fried συνελήφθη τον περασμένο μήνα στις Μπαχάμες μετά από αίτημα των ομοσπονδιακών εισαγγελέων, οι οποίοι αποκάλυψαν οκτώ διαφορετικές κατηγορίες εναντίον του την επόμενη μέρα.

Η σημερινή έκκληση, την οποία ο Bankman-Fried μπορεί να αλλάξει, τουλάχιστον προς το παρόν δημιουργεί μια δίκη τον Οκτώβριο όπου οι εισαγγελείς θα εξηγήσουν πώς πιστεύουν ότι παραβίασε τους ομοσπονδιακούς νόμους εξαπατώντας τους πελάτες, τους επενδυτές και τους δανειστές του, καθώς και κατηγορίες σχετικά με τους κανονισμούς χρηματοδότησης της εκστρατείας .

Πριν από τη δίκη, οι δικηγόροι θα έχουν χρόνο να περάσουν από την ογκώδη ανακάλυψη της υπόθεσης. Οι δικηγόροι του Bankman-Fried έχουν περιθώριο έως τις 3 Απριλίου για να καταθέσουν πρόταση για απόρριψη της υπόθεσης και οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς πρέπει να απαντήσουν έως τις 24 Απριλίου. Η επακόλουθη απάντηση του Bankman-Fried αναμένεται στις 8 Μαΐου και τα δύο μέρη θα συζητήσουν τις υποθέσεις τους σε μια ακρόαση στις 18 Μαΐου.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2023/01/03/sam-bankman-fried-pleads-not-guilty-to-fraud-conspiracy-charges/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X