Ο γίγαντας κρυπτονομισμάτων Coinbase συνάπτει συμφωνία ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων με τις ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης
coinbase

Ο γίγαντας κρυπτονομισμάτων Coinbase συνάπτει συμφωνία ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων με τις ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης

Η Coinbase, ένα δημόσια διαπραγματεύσιμο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, θα καταβάλει 100 εκατομμύρια δολάρια σε τέλη λόγω “σημαντικών αστοχιών στο πρόγραμμα συμμόρφωσής της” που παραβίασε τους νόμους της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Η ανακοίνωση την Τετάρτη του διακανονισμού μεταξύ της Coinbase και του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης έρχεται σε συνέχεια άλλων ενεργειών άλλων ρυθμιστικών αρχών για την παρακολούθηση εταιρειών κρυπτονομισμάτων. Οι προσπάθειες αυτές έχουν αποκτήσει επείγοντα χαρακτήρα μετά την κατάρρευση της FTX τον Νοέμβριο, ενός από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Ο πρώην ιδρυτής του, Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, αντιμετωπίζει τώρα πολλαπλές ποινικές κατηγορίες.

Ο διακανονισμός της Coinbase έρχεται επίσης μία ημέρα μετά την έκδοση κοινής δήλωσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, το Γραφείο του Ελεγκτή Νομίσματος και την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων σχετικά με τον αντίκτυπο που πιστεύουν οι οργανισμοί ότι τα κρύπτο θα μπορούσαν να έχουν στους τραπεζικούς οργανισμούς.

“Δεδομένων των σημαντικών κινδύνων που αναδείχθηκαν από τις πρόσφατες αποτυχίες αρκετών μεγάλων εταιρειών κρύπτο περιουσιακών στοιχείων, οι οργανισμοί συνεχίζουν να υιοθετούν μια προσεκτική και επιφυλακτική προσέγγιση σχετικά με τις τρέχουσες ή προτεινόμενες δραστηριότητες και ανοίγματα που σχετίζονται με κρύπτο περιουσιακά στοιχεία σε κάθε τραπεζικό οργανισμό”, αναφέρεται στη δήλωση.

Οι ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης διαπίστωσαν ότι οι αποτυχίες στο πρόγραμμα συμμόρφωσης του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων το καθιστούσαν “ευάλωτο σε σοβαρή εγκληματική συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, παραδειγμάτων απάτης, πιθανής νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ύποπτης δραστηριότητας που σχετίζεται με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και πιθανής διακίνησης ναρκωτικών”.

Οι αποτυχίες αυτές περιλάμβαναν ένα υπερβολικά απλοϊκό πρόγραμμα δέουσας επιμέλειας πελατών, ένα σωρό από χιλιάδες μη αναθεωρημένες ειδοποιήσεις παρακολούθησης συναλλαγών και άλλες ύποπτες δραστηριότητες, τις οποίες το ανταλλακτήριο απέτυχε να διερευνήσει σωστά.

Ο Paul Grewal, επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Coinbase, δήλωσε στο NPR την Τετάρτη ότι η βελτίωση που κάνει στο πρόγραμμα συμμόρφωσης που εφαρμόζει τώρα “ξεπερνά κάθε άλλο ανταλλακτήριο κρύπτο οπουδήποτε στον κόσμο … οι πελάτες μας μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς και προστατευμένοι ενώ χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μας”.

“Η Coinbase έχει λάβει σημαντικά μέτρα για να αντιμετωπίσει αυτές τις ιστορικές ελλείψεις και παραμένει δεσμευμένη να είναι ηγέτης και πρότυπο στον χώρο των κρύπτο, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με τις ρυθμιστικές αρχές όταν πρόκειται για τη συμμόρφωση”, δήλωσε ο Grewal σε δήλωση που έστειλε με email.

Η Coinbase, της οποίας ηγείται ο τεχνολογικός επιχειρηματίας Μπράιαν Άρμστρονγκ, διαθέτει 108 εκατομμύρια επαληθευμένους χρήστες σε περισσότερες από 100 χώρες, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Στην πλατφόρμα υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία ύψους 101 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 159 δισεκατομμύρια δολάρια σε τριμηνιαίο όγκο συναλλαγών.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.npr.org/2023/01/04/1146915338/coinbase-settlement-cryptocurrency-exchange-new-york-dfs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X